Krievijas ĀM amatpersona komentē ASV valsts sekretāra izteikumus

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM. Foto no arhīva
Krievijas ĀM. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pārmeta Krievijai un Sīrijas valdībai karadarbības gaitā pieļautus "kara noziegumus" un aicināja organizēt atbilstošu izmeklēšanu.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas pilnvarotais cilvēktiesību, demokrātijas un likuma varas jautājumos Konstantīns Dolgovs, komentējot ASV valsts sekretāra Džona Kerija apsūdzības par "kara noziegumiem" Sīrijā atgādināja par simtiem tūkstošu dzīvību, ko aiznesa karš Dienvidslāvijā, Afganistānā un Irākā, informē RIA Novosti.

Встреча главы МИД РФ С.Лаврова с Государственным секретарем США Дж.Керри - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sīrījā iespējams ASV un Krievijas militārais konflikts

Iepriekš ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pārmeta Krievijai un Sīrijas valdībai karadarbības gaitā pieļautus "kara noziegumus" un aicināja organizēt atbilstošu izmeklēšanu. Vēlāk ASV Valsts departaments paziņoja, ka Kerijs nav izteicis oficiālas apsūdzības Maskavai kara noziegumos Sīrijā, bet gan tikai pieprasījis izmeklēšanu.

"Kerijs divkosīgi apsūdz Krieviju kara noziegumos Sīrijā. Bet kurš atbildēs par simtiem tūkstošu nogalināto civiliedzīvotāju Dienvidslāvijā, Afganistānā, Irākā, Lībijā un tajā pašā Sīrijā?" — rakstīja Dolgovs savā mikroblogā Twitter.

Viņš atgādināja ASV arī par militāro cietumu Guantanamo, ko solīja slēgt amerikāņu prezidents.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pāstāve Marija Zaharova vakar norādīja, ka Vašingtonas paziņojumi Sīrijas jautājumā ir jāuztver caur priekšvēlēšanu kampaņas prizmu.

"Es droši varu teikt, ka novembrī ASV būs vēlēšanas, un varu apgalvot, ka daudz kas no tā, kas pašlaik tiek vēstīts, gan arī "muskuļu audzēšana" un skarbie izteikumi, ir vajadzīgs priekšvēlēšanu kampaņas fināla posmam. Tāpēc es domāju, ka daudz ko no pašlaik teiktā ir jāuztver cauri priekšvēlēšanu kampaņas prizmai. Likmes ir ļoti augstas," — paskaidroja diplomāte telekanāla "Dožd" ēterā.

Ziņu lente
0