ASV karavīri nozaga no bāzes ieročus un internetā pārdeva tos uz Krieviju un Lietuvu

© Sputnik / Sergey MelkonovASV armijas ložmetējs M60. Foto no arhīva
ASV armijas ložmetējs M60. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Snaiperu mērķēkļi, bruņu vestes, austiņas ar mikrofoniem un granātmetēju rīki par summu vairāk nekā 1 milj. dolāru – to visu seši amerikāņu karavīri iznesa no militārās bāzes un pārdeva eBay izsolē uz Krieviju, Ķīnu un Lietuvu.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Astoņi amerikāņi karavīri, to skaitā seši karavīri, tika arestēti par militārās iekārtas zagšanu un turpmāko pārdošanu pircējiem no Krievijas, Ķīnas, Lietuvas un citām valstīm.

Saskaņā ar apsūdzības rakstu, nozagto un pārdoto preču sarakstā bija snaiperu mērķēkļi, strēlnieku ieroču un ložmetēju detaļas, kaujas ķiveres, militārās austiņas ar mikrofonu, bruņu vestes un medicīnas piederumi. Ļaundari reklamēja savu preci internetā kā "armijas specvienību produkciju" un "valsts ražošanas preces".

Straikbola komandu treniņi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Straikbolisti sūdzas prokuratūrā par Drošības policijas darbībām

Tas viss bija nozagts no ASV 101. gaisa desanta divīzijas bāzes Kempbela Forta. Tad iekārtas pārdeva eBay vietnē. Pircēji bija tai skaitā, no Krievijas, ĶTR, Kazahstānas, Ukrainas, Lietuvas, Rumānijas, Moldovas, Malaizijas un Meksikas. Kopumā ļaundari internetā pārdeva militāro aprīkojumu par kopējo summu vairāk nekā 1 milj. dolāru.

Aizturētiem tika izvirzītas apsūdzības par ASV armijas īpašuma zādzību noziedzīgā norunā, un šī īpašuma pārdošanu bez atļaujas. Turklāt viens no aizturētajiem tika apsūdzēts 10 krāpšanas epizodēs un par dubulto nolūku preču eksportu likumdošanas pārkāpumu. Vēl vienam inkriminē nelikumīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu.

ASV cīnās pret mēģinājumiem pārdot dubulto nolūku preces uz ārzemēm. Pēdējos gados daudzi Krievijas un naturalizētie ASV pilsoņi tika aizturēti amerikāņu teritorijā par mērķēkļu un citas militārās produkcijas pārdošanu.

Ziņu lente
0