"Mēs tuvojamies karam": Lielbritānijā pieprasa izbeigt propagandu pret Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radio LBC klausītāja Ivonna programmas tiešajā ēterā paziņoja, ka Lielbritānijā ir pārāk daudz propagandas pret Krieviju.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Kāda radio LBC klausītāja Lielbritānijā diskusijas laikā par Malaizijas lainera katastrofu 2014. gadā virs Ukrainas gaisa telpas piezvanīja programmai un paziņoja, ka viņu nogurdinājusi pret Krieviju vērstā propaganda, un pārmeta britu valdībai iejaukšanos konfliktos visā pasaulē, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti publicēto ziņu.

Sieviete stādījās priekšā kā Ivonna un paziņoja, ka "dzird pārāk daudz propagandas no visām pusēm, un to ir laiks izbeigt." Uz izbrīnītā programmas vadītāja iebildumu par to, ka Lielbritānija nenotriec civilās lidmašīnas, pat ne kļūdas dēļ, klausītāja attrauca, ka Putins nebūt nav "jauks puisis", taču piezīmēja: "Mūsu valdība rīkojas vēl ļaunāk, iejaucoties konfliktos visā pasaulē."

"Mēs esam izplūduši pa visu zemeslodi kā eļļa, mēs iesaistāmies intervencēs visā pasaulē. Putins tā nerīkojas," – secināja Ivonna. "Mums ir pārāk daudz propagandas, mēs tuvojamies karam kā mēnessērdzīgi."

Крушение малайзийского Boeing на Украине - Sputnik Latvija
Austrālijas AM vēlas gada beigās nosaukt personas, kas vainojamas MH17 katastrofā

2014. gada 17. jūlijā Doņeckas apgabalā nogāzās "Malaizijas aviolīniju" Boeing 777, kas devās reisā MH17 no Amsterdamas uz Kualalumpuru. Gāja bojā visi 298 cilvēki, kuri atradās lidmašīnā. Militārā konflikta dalībnieki Donbasā noliedz savu atbildību par šo traģēdiju un apsūdz pretiniekus. Katastrofu izmeklē Nīderlandes, Austrālijas, Ukrainas, Beļģijas un Malaizijas kopīgā izmeklēšanas grupa.

Kopīgā izmeklēšanas grupa, kas strādā pie Boeing katastrofas, trešdien publicēja sākotnējo ziņojumu. Izmeklētāji uzskata, ka Boeing notriekta no zemessargu kontrolētās teritorijas. Ziņojuma autori apgalvo, ka ZRK "Buk", kas trāpījis lidmašīnai, esot atvests no Krievijas un pēc tam nogādāts atpakaļ. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka grupas izdarītie secinājumi ir subjektīvi un veikti, ņemot vērā tikai Ukrainas iesniegtos datus.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piebilda, ka liels skaits liecību un tehnisko detaļu, ko ņēmusi vērā izmeklēšana, gūti no sociālajos tīklos publicētajiem video ierakstiem. Koncerna "Almaz-Antej" eksperimenti pierāda hipotēzi, kas ir pretrunā ar starptautiskās izmeklēšanas grupas secinājumiem – lidmašīna tika notriekta no Ukrainas armijas kontrolētās teritorijas.

Ziņu lente
0