Terēza Meja nosaukusi Brexit sākuma datumu

© AFP 2023 / Leon Neal Глава МВД Великобритании Тереза Мэй
Глава МВД Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Londona negaidīs parlamenta vēlēšanas Vācijā, kas notiks 2017. gada septembrī, lai sāktu Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības. Valsts premjerministre paskaidroja, ka Lisabonas līguma 50. panta mehānismi tiks iedarbināti jau marta beigās.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Lielbritānija sāks izstāšanās procesu no ES jau 2017. gada martā, paziņoja Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja, informē RIA Novosti.

"Mēs sāksim Lisabonas līguma 50. panta mehānismu darbību līdz marta beigām," – pastāstīja premjerministre intervijā telekanālam BBC.

Lisabonas līguma 50. pants nosaka, ka ikviena ES dalībvalsts var pieņemt lēmumu par izstāšanos no savienības. Lai sāktu šādu procedūru, valstij ir formāli jāpaziņo Briselei par savu nodomu, pēc tam jāsāk pārrunas par izstāšanās kārtibu, ņemot vērā tās nākamās attiecības ar savienību.

Британский флаг на фоне Биг-Бена в Лондоне - Sputnik Latvija
Mamikins: Latvija varētu kļūt par ES donoru pēc Brexit

Terēza Meja paziņoja, la Lielbritānija vēlas saskaņot ar ES visiem pieņemamus tirdznieciskos nosacījumus un saglabāt sadarbību augstākajā līmenī drošības jomā.

"Vai ir vajadzīgas pārrunas ar ES (par izstāšanās noteikumiem – red.)? Jā. Kad mēs pametīsim ES, mēs būsim pavisam citās pozīcijās, un mums būs vajadzīgas labas attiecības ar Eiropas valstim. Mums ir jānodrošina labvēlīgs ekonomikas stāvoklis un jāturpina sadarbība drošības jomā. Mūsu uzdevums ir saskaņot pieņemamus tirdznieciskos nosacījumus," – teica premjerministre.

Politiķe pavēstīja, ka vēl viena Lielbritānijas prioritāte pārrunās ar ES ir brīvas piekļuves nodrošināšana tirgiem un pilsoņu pārvietošanās brīvības saglabāšana.

Ziņu lente
0