Ukrainas iekšlietu ministrs rosina ievest policistu taisnīguma prezumpciju

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСотрудники Украинской полиции в Киеве
Сотрудники Украинской полиции в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs uzskata, ka policistu tiesības ir jāpaplašina.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Ukrainas Iekšlietu ministrija iniciē policistu taisnīguma prezumpcijas ieviešanu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz valsts iekšlietu ministra Arsēna Avakova paziņojumu.

Straikbola komandu treniņi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Straikbolisti sūdzas prokuratūrā par Drošības policijas darbībām

Iepriekš, veicot policijas reformas, Ukrainas valdība plānoja ieviest policistu taisnīguma prezumpcijas normu. Tas nozīmē, ka "policistam vienmēr ir taisnība" līdz brīdim, kamēr tiesa nav pierādījusi pretējo. Sabiedrība neatbalstīja iniciatīvu, tāpēc šī norma policijas reformā netika iekļauta.

"Policista taisnīguma prezumpcijas imperatīvam ir jākļūst par sociālo normu! Vispirms pakļaujies policistam — pēc tam pārsūdzi… Drošības likumdošanas iniciatīvu paketē, kas tiek gatavots iesniegšanai parlamentā, IeM piedāvās parlamentāriem ieviest šo normu likumdošanā," — raksta Avakovs savā Facebook lapā.

Politiķis uzskata, ka policijas tiesības ir jāpaplašina. Kā piemēru viņš nosauca virkni Eiropas valstu, kā arī ASV un Kanādu, kur darbojas šī norma. Avakovs paziņoja, ka "nepastāv cita ceļa efektīvas tiesībsargājošas sistēmas izveidei."

Ziņu lente
0