Sīrijā apšaudīts humanitārās palīdzības konvojs

© Sputnik / Michael AlaeddinSīrija. Foto no arhīva
Sīrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc humanitārās palīdzības konvoja apšaudes Sīrijā ASV Valsts departaments informēja par nodomu atkārtoti izvērtēt sadarbības principus ar Krieviju.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Aviācijas uzbrukumā humanitārās palīdzības konvojam gājuši bojā cilvēki. Vašingtona vēlas atkārtoti izvērtēt attiecības ar Maskavu jautājumā par sadarbību Sīrijas krīzes noregulēšanā, informēja Valsts departaments, atsaucoties uz tā pārstāvja Džona Kirbija vārdiem.

Apšaude kā iegansts

ANO humanitārais konvojs, kas devās uz divām apdzīvotajām vietām Alepo un Homsas provincēs, cietis uzbrukumā.

ANO ģenerālsekretāra vietnieks humanitārās palīdzības jautājumos Stīvens O'Braiens informēja par lielu konvoja apšaudes rezultātā bojā gājušo skaitu.

"Sākotnējā informācija liecina par to, ka šajos atbaidošajos uzbrukumos bojā gājuši un ievainoti daudzi cilvēki. Viņu starpā ir Sīrijas Arābu Sarkanā pusmēneša brīvprātīgie," — teica O'Braiens.

Viņš uzsvēra, ka visas konfliktka puses brīdinātas par gaidāmo konvoja maršrutu, un brīdināja, ka uzbrukums tiks atzīts par kara noziegumu, ja izrādīsies, ka tas bijis ieplānots.

Pēc informācijas parādīšanās par kolonnas bombardēšanu sašutumu pauda Džons Kirbijs ASV administrācijas vārdā.

"Savienotās Valstis apspriedīs šo jautājumu ar Krieviju. Ņemot vērā kliedzošo uguns pārtraukšanas pārkāpumu, mēs atkārtoti izvērtēsim sadarbības ar Krieviju perspektīvas," — uzsvēra Valsts departamenta pārstāvis.

Apšaude kā provokācija

Vairāk nekā 160 tūkstošiem cilvēku paredzētās humanitārās palīdzības konvoja apšaudē Saūda Arābijas pastāvīgais pārstāvis ANO apsūdzēja Sīrijas valdības spēkus.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zaharova aicina Samantu Pauersu apmeklēt Sīriju

Iepriekš Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks ģenerālleitnants Sergejs Rudskojs informēja, ka ASV kontrolētās bruņotās vienības nav iekārtojušas kontroles un caurlaides punktu pie Kastello ceļa. Viņš atzīmēja: rodas iespaids, ka tas nav veikts tīšām — ar mērķi apsūdzēt Krieviju un Sīriju par humanitārās palīdzības piegādes izjaukšanu.

Šī gada 9. Septembrī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs vienojās par plānu Sīrijas jautājumā. Tas ietvēra vairākus darbības posmus, tostarp arī pauzi karadarbībā no 12. septembra, Sīrijas opozīcijas un teroristu atšķiršanu un turpmāko cīņu ar teroristiem.

Ziņu lente
0