Angela Merkele: situācija Eiropas Savienībā ir kritiska

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDVācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva
Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES valstu vadītāju neformālajā samitā Bratislavā, kurā Lielbritānija nepiedalās, Vācijas kanclere Angela Merkele pavēstījusi, ka situācija Eiropas Savienībā ir kritiska.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Situācija ES ir kritiska, paziņoja Vācijas kanclere Angela Merkele ES valstu vadītāju neformālajā samitā Bratislavā.

"Mēs atrodamies kritiskā situācijā. Mums ir ar savām darbībām jāparāda, ka varam mainīt (situāciju — red.) uz labo pusi," — uzsvēra Merkele.

Viņa pauda uzskatu, ka jāuzlabo situācija no iekšējās un ārējās drošības un terorisma apkarošanas viedokļa, kā arī sadarbībā aizsardzības jomā.

Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Puse vāciešu vairs nevēlas redzēt Merkeli Vācijas kanclera amatā

Kopīgajā preses konferencē ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu Vācijas kanclere paskaidroja, ka Eiropas Savienība ir saskārusies ar terorisma draudiem un migrācijas radītajiem izaicinājumiem. Viņa piebilda, ka eiropiešiem ir jābūt spējīgiem aizsargāt savas ārējās robežas un uzņemties kopīgu atbildību.
27 ES valstu līderi (bez Lielbritānijas) neformālajā samitā Bratislavā strādāja pie kopīga darbību plāna tādās jomās kā migrācija, drošība un ekonomika, kas būtu jāizpilda līdz ES samitam, kas notiks Romā 2017. gada martā.

Tā saucamā Višegradas grupa (Čehija, Polija, Slovākija un Ungārija) samitā iesniegs ierosinājumus, kuru mērķis ir risināt Eiropas Savienības problēmas.

Ziņu lente
0