Politika

Mediji: ES grib piespiest Londonu atteikties no Brexit

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertES un Lielbritānijas karogi. Foto no arhīva
ES un Lielbritānijas karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daži Eiropas valstu augstākie ierēdņi šaubās, ka Brexit tiks novests līdz galam.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Eiropas Savienības vadītāji uzskata, ka Lielbritānija varētu atteikties no izstāšanas no savienības ar šo jautājumu saistīto strikto sarunu gadījumā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Daily Telegraph.

Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Latvija
Lielbritānija pastāstīs, kā izstāties no ES
Izdevums aptauja dažus Eiropas valstu augstākos ierēdņus, kuri pauduši bažas, ka Lielbritānija varētu novest Brexit līdz galam, ja tiksies ar "birokrātiskas realitātes murgiem".

Ļoti strikti sarunu veicēji

Britu varas iestāžu pārstāvis savukārt paziņoja laikrakstam, ka ES elite "acīmredzot domā, ka šī spēle liks mums pārdomāt".

Laikraksts atzīme sarunu veicēju izvēli no ES Brexit jautājumos — par tiem kļuvuši franču finanšu analītiķis Mišels Barnjē un Beļģijas ekspremjers Gī Verhofstadts. Bijušais ES priekšsēdētājs Hermans van Rompejs nosauca šo izvēli par "ļoti, ļoti striktu" un brīdināja Londonu par sarunu sarežģītību.

Lielākā daļa britu (51,9%) 23. jūnija referendumā nobalsoja par izstāšanos no ES. Valsts premjerministrs Deivids Kamerons demisionēja. Par jauno premjeru kļuva bijusī Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja

Ziņu lente
0