Vācijā notikusi bēgļu un nacionālistu sadursme

© REUTERS / Michael Dalder"Не от нашего имени!" - демонстрация против приема беженцев
Не от нашего имени! - демонстрация против приема беженцев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešdienas vakarā Vācijā notikusi liela sadursme, kurā iesaistīti labējo politisko spēku pārstāvji un patvēruma meklētāji.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Sadursmēs starp patvēruma meklētājiem un nacionālistiem Vācijas austrumos iesaistījušies aptuveni 100 cilvēki, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras DPA sniegtajām ziņām.

Uzraksts telšu nometnē Londona - mans sapnis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas robežsargi: bēgļi Grieķijā nelūdz, bet pieprasa palīdzību

Sadursmes notika Bautcenas pilsētā Saksijas federālajā zemē trešdienas vakarā. Tajās iesaistījās aptuveni 80 vietējie pilsoņi – labējo politisko spēku pārstāvji un aptuveni 20 bēgļi, galvenokārt jauni vīrieši. Konflikta puses aizskāra viena otru verbāli un izmantoja fizisko spēku, kā arī apmētāja viena otru pudelēm.

Sadursmes dalībniekus centās izšķirt aptuveni 100 policisti, un palūdza viņus pamest pilsētas laukumu. Pēc tam bēgļi sāka apmētāt tiesībsargus ar pudelēm un nūjām. Kriminālpolicija uzsākusi izmeklēšanu lietā par kārtības pārkāpumu un smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Konflikti migrantu un vietējo iedzīvotāju starpā Bautcenā ir notikuši arī agrāk. 13. septembrī mesta pudele ievainoja 32 gadus vecu vietējo iedzīvotāju. Februārī pilsētā izcēlās ugunsgrēks topošajā bēgļu patversmē, un vietējie iedzīvotāji centās kavēt tā dzēšanu.

Ziņu lente
0