Politika

Filipīnas izvērtē iespēju iegādāties bruņojumu no Krievijas

© REUTERS / Romeo RanocoПрезидент Филиппин Родриго Дутерте
Президент Филиппин Родриго Дутерте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filipīnu valdība apsver iespēju iegādāties dažāda veida bruņojumu no Krievijas un Ķīnas.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Filipīnu valdība apsver iespēju iegādāties dažāda veida apbruņojumu no Krievijas un Ķīnas, šīs valstis piedāvāja "septiņu tūkstošu salu valstij" izdevīgākos piegādes nosacījumus, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Filipīnu prezidenta Rodrigo Duterte paziņojumu.

"(Šīs) abas valstis piekritušas sniegt mums kredītu ar izdevīgiem nosacījumiem, kas jāsedz 2025. gadā," —citē portāls "GMA News" valsts vadītāju.

Duterte neprecizē, kādu tieši bruņojumu valdība plāno iegādāties, taču uzsvēra, ka tas nebūs, piemēram, jaunākās kara lidmašīnas. "Mēs negrasāmies ne ar vienu karot ar to palīdzību," — viņš teica.

Prezidents norādīja, ka vizītēs uz Krieviju un Ķīnu jau devušies Filipīnu bruņoto spēku pārstāvji, lai apspriestu iepirkumus.

Filipīnas ir bijušā ASV kolonija, tāpēc tradicionāli galvenais "septiņu tūkstošu salu valsts" bruņojuma importētājs ir bijusī metropole. Tiesa, pēdējos gados Manila sākusi ievērojamos apjomos iepirkt ieročus arī Dienvidkorejā un Japānā, taču tās bruņotie spēki joprojām ir trūcīgāk apbruņotie un apgādātie šajā reģionā.

Duterte ieņēma Filipīnu prezidenta amatu šā gada 30. jūnijā. Vienā no pirmajām uzrunām prezidenta postenī viņš uzsvēra, ka plāno apbruņot valsts karaspēkus ar labākajiem ieročiem.

Ziņu lente
0