Mediji: Klintonu ģimene Amerikai izmaksā dārgi

© AP Photo / Andrew HarnikKlintonu pāris. Foto no arhīva
Klintonu pāris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka Bils Klintons, pateicoties bijušo prezidentu atbalstam paredzētajai programmai, saņēmis lielāko summu bijušo ASV vadītāju starpā.

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. Žurnālistu rīcībā nonākuši dati, kas pierāda, ka Klintonu ģimene nav ievērojusi striktas robežas starp nekomerciālo fondu, Hilarijas Klintones darbu ASV Valsts departamentā, kā arī Bila Klintona un ģimenes palīgu lietišķajiem darījumiem, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūru RIA Novosti.

Mihails Šeinkmans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Hilarijai Klintonei diagnosticēta bīstama slimība

Iegūtie dokumenti norāda, kā Bila Klintona palīgi izmantojuši nodokļu maksātāju naudu, ko Vispārējo dienestu administrācija piešķir atbilstoši likumam par ASV bijušo prezidentu atbalstu. Bijušo prezidentu uzturēšanai paredzētajā summā iekļauta pensija, izdevumi aparāta uzturēšanai, aviopārlidojumiem, Slepenā dienesta aizsardzībai un pasta pakalpojumiem.

ASV bijušā prezidenta Bila Klintona palīgi izmantoja bijušo ASV prezidentu uzturēšanai paredzēto nodokļu maksātāju naudu, lai piešķirtu subsīdijas Klintonu ģimenes fondam Clinton Foundation un uzturēt Hilarijas Klintones privāto pasta serveri, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Politico.

Izdevuma veiktā analīze liecina, ka Klintona pārstāvji no 2001. gada (kopš Bila Klintona prezidentūras laika beigām) līdz 2016. gada beigam kopumā pieprasījuši 16 miljonus dolāru.

Politico norāda, ka cilvēki, kas strādājuši Klintona labā, saņēmuši algu no Vispārējo dienestu administrācijas piešķirtajiem līdzekļiem. Pie tam 13 no 22 darbiniekiem vienlaikus strādājuši fondā. Bijuša prezidenta palīgi pieprasījuši līdzekļus arī datortehnikas iegādei, ko daļēji izmantojis fonds.

Ziņu lente
0