Viņsaulē aizgājis pēdējais ASV dzīvojušais Padomju Savienības Varonis

© Sputnik / Sergey MelkonovГеоргиевская ленточка - символ Победы
Георгиевская ленточка - символ Победы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stepans Borozeņecs aizgājis viņsaulē 94 gadu vecumā.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Pagājušās nedēļas nogalē Čikāgā miris Stepans Borozeņecs, Padomju Savienības Varonis, Lielā Tēvijas kara veterāns, kurš dzīvoja ASV. Par to aģentūrai RIA Novosti pavēstīja ASV un Kanādā dzīvojošo Lielā Tēvijas kara veterānu un bijušās PSRS Gaisa desanta karaspēku veterānu associācijas Čikāgā pārstāvji.

Piemineklis Karavīram atbrīvotājam Treptova parkā Berlīnē - Sputnik Latvija
Veterāns no Rīgas uzstājās Berlīnē

Stepans Borozeņecs aizgājis viņsaulē piektdien, 94 gadu vecumā. Asociācijā pavēstīja, ka Borozeņecs bijis Krievijas pilsonis.

Kara gados Stepans Borozeņecs bija lidotājs, karojis 1. Baltkrievijas frontē. Kara noslēgumu sagaidījis Vācijā. Padomju Savienības Varoņa tituls viņam piešķirts 1945. gada augustā.

Pēc kara viņš turpināja dienestu PSRS Bruņotajos spēkos, pēc tam kļuva par Harkovas augstākās kara aviācijas skolas pasniedzēju, vēlāk dzīvoja Maskavā. 1995. gadā viņam radās nepieciešamība ārstēties, un viņš pārcēlās uz Čikāgu.

RIA Novosti ziņoja, ka maijā ASV 110 gadu vecumā miris Frenks Livingstons, vecākais Otrā pasaules kara amerikāņu veterāns. 2016. gada janvārī ASV Veterānu lietu pārbaude publicēja informāciju, kas liecina, ka ASV dzīvo vairāk nekā 697 tūkstoši Otrā pasaules kara veterānu. Ik dienas viņsaulē aiziet aptuveni 430 veterāni.

Ziņu lente
0