Amerikāņu peldētāji, kas sameloja par uzbrukumu, pametuši Brazīliju

© REUTERS / UESLEI MARCELINOGunnars Bentcs un Džeks Konger. Foto no arhīva
Gunnars Bentcs un Džeks Konger. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Olimpiskā komiteja atvainojās par četru amerikāņu peldētāju "nepieņemamu uzvedību", kuri nepatiesi paziņoja, ka viņus aplaupīja Rio.

RĪGA, 19. augusts — Sputnik. Amerikāņu peldētājiem Gunnaram Bentcam un Džekam Kongeram atļāva pamest Brazīliju pēc liecību sniegšanas, saistībā ar skaļo lietu par laupīšanu — viņi apgalvoja, ka viņus aplaupīja, piedraudot ar šaujamieročiem, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz BBC.

Велогонщик Марис Штромбергс несет флаг Латвии на церемонии открытия Олимпийских игр в Рио - Sputnik Latvija
Olimpiādē cīņu sāk Latvijas izlases karognesējs

Advokāts pastāstīja, ka Bentcs un Kongers devās uz lidostu, bet viņa izlases biedrs Džeimss Feigens pagaidām paliek Brazīlijā.

Bentcu un Kongeru trešdien izsēdināja no lidmašīnas, lai nopratinātu krimināllietā par laupīšanu.

Iepriekš četri peldētāji- Gunārs Bentcs, Džeks Kongers, Džeimss Feigens un Raiens Lothe — paziņojuši, ka svētdien viņus aplaupīja taksometrā, piedraudot ar ieročiem, kad viņi brauca atpakaļ uz Olimpisko ciematu no ballītes par godu peldēšanas sacensību beigām Spēlēs —2016. Brazīlijas policija neatrada pierādījumus ASV sportistu versijai.

Riodežaneiro policijas vadītājs Fernando Velozo informēja, ka četri olimpiskā zelta ieguvēji nebija aplaupīti.

"Attiecībā uz šiem sportistiem nekāda laupīšana nav notikusi. Viņi nebija nozieguma upuri, par kuru paziņojuši," — teica Velozo. Pēc viņa teiktā, patiesībā viens vai vairāki atlēti sarīkoja grautiņu DUS tualetē, bet pēc tam piedāvāja atmaksāt nodarītos zaudējums.

Pēc tam, kad iejaucās bruņoti sargi, amerikāņi samaksāja un aizbrauca, piebilda Riodežaneiro policijas vadītājs.

Viņš brīdināja, ka peldētājiem var tikt uzrādītas apsūdzības vandalismā un nepatiesā liecināšanā.

ASV Olimpiskās komitejas ziņojums apstiprināja Brazīlijas policijas versiju un norādīja, ka "šo sportistu uzvedība ir nepieņemama un neatbilst ASV izlases vērtībām".

Ziņu lente
0