Glābēji no Latvijas piedalīsies Pasaules čempionātā Čehijā

© Sputnik / Sergey MelkonovПожарная и полицейская машины
Пожарная и полицейская машины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komandas no 17 valstīm demonstrēs savu meistarību ugunsdzēsības un glābšanas jomās. Čempionāta dalībniekiem nāksies arī pārvarēt 100 m šķēršļu joslu, rāpties pa kāpnēm un demontrēt komandas izvēršanu cīņas gatavībai.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. Ostravas pilsētā Čehijā sākas XII Pasaules čempionāts ugunsdzēsības un glābšanas sportā.

Tā ietvaros notiks III Pasaules čempionāts ugunsdzēsības un glābšanas sportā sievietēm, VII Pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem, III Pasaules čempionāts ugunsdzēsības un glābšanas sportā meitenēm un juniorēm.

Sacensības atklās Krievijas ārkārtas situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs, kurš vienlaikus ir arī Starptautiskās Ugunsdzēsēju un glābēju sporta federācijas prezidents. Sacensībās līdz ar komandu no Latvijas piedalās Austrijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Vācijas, Kazahstānas, Lietuvas, Krievijas, Rumānijas, Slovākijas, Turcijas, Uzbekistānas, Ukrainas, Horvātijas izlases, kā arī Korejas Republikas parstāvji.

Эвакуация посетителей Līvu akvaparks в Юрмале - Sputnik Latvija
Dūmi Līvu akvaparkā

Ugunsdzēsības un glābšanas sports radās 1937. gadā PSRS un ātri izplatījās Eiropā. Notiek ne tikai nacionālie čempionāti, bet arī starptautiskās sacensības.

Darba vizītes laikā Čehijā Krievijas ārkārtas situāciju ministram paredzētas vairākās divpusējās tikšanās, piemēram, ar Čehijas IeM pārstāvjiem sociālās pārvaldes, veselības aprūpes un tiesiskās drošības, drošības sfērā veikto pētījumu un projektu pārvaldības jautājumos, ar Čehijas IeM ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, ar Čehijas Izglītības, jaunatnes un sporta ministrijas pārstāvjiem un Ostravas pilsētas administrācijas pārstāvjiem.

"Tikšanos gaidā puses apspriedīs jautājumus par pieredzes apmaiņu nelaimes gadījumu riska mazināšanas stratēģijas īstenošanas jomā valsts un vietējā līmenī," – pastāstīja Ārkārtas situāciju ministrijā.

Vladimirs Pučkovs iepazīsies ar Čehijas ārkārtas situāciju operatīvās reaģēšanas sistēmas darbu, reģionālā "Centra 112" darbību un reģiona drošības pārvaldes sistēmas organizāciju.

Ziņu lente
0