Tramps vaino NATO un Obamas administrāciju par situāciju Ukrainā

© Foto : John PembleДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps no jauna pavēstīja, ka vēlas izskatīt jautājumu par Krimas atzīšanu, jo pussalas iedzīvotāji vēlējās būt kopā ar Krieviju, nevis Ukrainu. Viņš atzīmēja, ka "nekārtības" Ukrainā sākušās Obamas administrācijas laikā.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps intervijā telekanālam ABC paziņoja, ka gadījumā, ja tiks ievēlēts prezidenta postenī, viņš izvērtēs iespēju atzīt Krimu Krievijas sastāvā. Politiķis paskaidroja, ka Krimas iedzīvotāji vēlējās būt kopā ar Krieviju, nevis Ukrainu.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tramps – Baltijas ilūziju iznīcinātājs

Jautāts, vai viņš gatavojas atzīt Krimu Krievijas sastāvā, Donalds Tramps atbildēja: "Es domāju to izskatīt."

"Cik zinu, Krimas tauta vēlējās būt kopā ar Krieviju, nevis būt tur, kur viņi bija. Arī tas ir jānovērtē," – viņš piebilda.

Turklāt Tramps uzsvēra, ka "nekārtības" Ukrainā un Krimas iekļaušanās Krievijas sastāvā notikusi tagadējā prezidenta Baraka Obamas administrācijas laikā.

"Runājot par Ukrainu, jāsaka, ka tur valda nekārtības. Un tas notiek Obamas administrācijas laikā, ar viņa spēcīgajiem sakariem ar NATO. Neskatoties uz spēcīgajiem sakariem ar NATO, Ukrainā valda nekārtība. Krima ir atņemta. Nevainojiet par to Donaldu Trampu," – paziņoja ASV prezidenta kandidāts.

Iepriekš Tramps preses konferencē Floridā pavēstīja, ka izskatīs jautājumus par Krimas atzīšanu Krievijas sastāvā un pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu.

Krima no jauna kļuva par Krievijas reģionu atbilstoši tautas balsošanas rezultātiem, kas tika organizēta pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Par atkalpievienošanos Krievijai nobalsoja vairāk nekā 95% pussalas iedzīvotāju.

Donalds Tramps pauda cerību, ka Krievija palīdzēs ASV atbrīvoties no abās valstīs aizliegtās teroristiskās organizācijas "Islāma valsts"

"Ja mums var būt labas attiecības ar Krieviju un Krievija palīdzēs mums atbrīvoties no ISIS – godīgi sakot, manuprāt, šeit ir runa par milzīgām naudas summām, cilvēku dzīvībām un visu pārējo – tas būtu pozitīvs fakts, nevis negatīvs," – norādīja Tramps.

Ziņu lente
0