Interneta zvaigzni no Pakistānas nogalinājis viņas pašas brālis

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasДевушка в платке-никабе
Девушка в платке-никабе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Internetā plaši pazīstamā modele Kvandila Baloča kļuvusi par tā saucamās "goda slepkavības" upuri – viņu nožņaudzis pašas brālis sievietes atklāto fotogrāfiju un feministisko izteikumu dēļ, ko viņa publicējusi sociālajos tīklos.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Divdesmit sešus gadus veco Kvandilu Baloču, sociālo tīklu zvaigzni, kuras fotogrāfijas un izteikumi šokēja konservatīvo Pakistānu, nogalinājis viņas pašas brālis, raksta The Huffington Post.

Aktrise un modele Kvandila Baloča tika nožņaugta pašas mājās Multanas pilsētā Pendžabas provincē. Slepkavībā atzinās viņas brālis Vasims un paskaidroja, ka meitene aptraipījusi ģimenes godu.

Baloča izcīnīja slavu 2013. gadā – viņa piedalījās muzikālajā konkursā Pakistan Idol. Sieviete bija viena no populārākajiem cilvēkiem sociālo tīklu Pakistānas segmentā, pateicoties atklātajām (no konservatīvās islāma valsts viedokļa) fotogrāfijām.

#qandeelbaloch

Фото опубликовано Qandeel Baloch (@qandeelbalochquebee) Июл 15 2016 в 5:59 PDT

Pati Baloča norādīja, ka cīnās ar stereotipiem. Kādā no nesenajām publikācijām sociālajos tīklos viņa rakstīja: "Vismaz starptautiskie mediji redz, ko es cenšos panākt, kā es cenšos mainīt cilvēku ortodoksālos uzskatus, kuri nevēlas izkļūt no melīgu ticējumu un vecu paražu čaumalas. Pateicos visiem, kuri mani atbalsta, par to, ka saprotat, ko cenšos panākt ar atklātajām publikācijām un video. Laiks izcīnīt pārmaiņas, jo pasaule mainās. Dzīvosim tagadnē."

Viņas tēvs paskaidroja, ka slepkavības priekšvakarā viņš sastrīdējies ar meitu par tīklā publicētajām fotogrāfijām, ko viņš uzskatīja par nepieklājīgām. Baloča ne vienu reizi vien centās samierināt savas ģimenes konservatīvās vērtības ar savu aktivitāti tīklā. Piemēram, nesen viņa publicēja selfy ar plaši pazīstamu musulmaņu garīgo līderi. Fotogrāfija radīja nosodījuma vilni Pakistānas reliģisko darbinieku vidū.

Meeting with #mufti Abdul Qavi #qandeelbaloch

Фото опубликовано Qandeel Baloch (@qandeelbalochquebee) Июн 20 2016 в 7:51 PDT

Ik gadus vairāk nekā 500 sievietes Pakistānā kļūst par tā saucamo "goda slepkavību" upuriem.

Ziņu lente
0