ASV Jūras kara spēki nemierā ar Krievijas sargkuģa manevriem

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasSargkuģis "Jaroslavs Gudrais" mācībās. Foto no arhīva
Sargkuģis Jaroslavs Gudrais mācībās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagons paskaidroja, ka sagrozītie signāli, ko raidījis Krievijas sargkuģis Vidusjūrā, bijuši paredzēti kavēkļu radīšanai aviācijas bāzes kuģim Harry Truman.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Pentagons izvirza jaunu versiju incidentam, kas notika Vidusjūrā 17. jūnijā, kad eskadras kuģis Gravely, pēc Krievijas Aizsardzības ministrijas sniegtās informācijas, bīstami pietuvojies Krievijas Baltijas flotes sargkuģim "Jaroslavs Gudrais".

Пролет Су-24 над американским эсминцем USS Donald Cook. Съемка ВМС США - Sputnik Latvija
Video
Krievu lidotāju tikšanās ar amerikāņu eskadras kuģi Donald Cook Baltijas jūrā

ASV Jūras kara spēku komandiera Eiropā pārstāvis ziņoja, ka Krievijas kuģis tīšām rādījis kļūdainu jūras sakaru signālu. Viņš pavēstīja, ka brīdī, kad kuģis atradies divu jūras jūdžu (aptuveni četru kilometru) attālumā no eskadras kuģa Gravely, sargkuģa ekipāža mastā nostiprinājusi zīmes "aplis-rombs-aplis".

Tas nozīmē, ka ierobežotas kuģa manevrēšanas spējas, taču, sarggkuģa pārvietošanās liecinājusi, ka tā manevrēšanas spējas nepavisam nav ierobežotas, tātad tas tīšām demonstrējis nepareizu starptautisko signālu.

Tobrīd Gravely strādāja ar ASV JKS aviācijas bāzes kuģi Harry Truman, ziņoja JKS komandiera pārstāvis. Viņš uzsvēra, ka Krievijas kuģis pietuvojies eskadras kuģim, mainot kursu un ātrumu. Pēc viņa domām, tas ar nodomu centies traucēt aviācijas bāzes kuģa darbam.

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija apsūdzēja amerikāņu eskadras kuģa Gravely ekipāžu par bīstamu pietuvošanus sargkuģim "Jaroslavs Gudrais", kas tika novērota Vidusjūrā 17. jūnijā. Krievijas AM ziņojums liecina, ka incidentā rupji pārkāpti starptautiskie noteikumi un Krievijas un ASV noslēgtā vienošanās.

Savukārt ASV informēja, ka 17. jūnijā bīstamus un neprofesionālus manevrus līdzās diviem ASV JKS kuģiem Vidusjūrā izdarījis Krievijas JKS kuģis, kas pieder pie klases "Neustrašimij" ("Bezbailīgais").

Ziņu lente
0