Heroīna kontrabanda sīpolu mizās

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasSīpoli dārzeņu noliktavā. Foto no arhīva
Sīpoli dārzeņu noliktavā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kravā, kas no Vidusāzijas tika nogādāta dārzeņu bāzē Jekaterinburgā, tika atrasti interesanti eksemplāri, kas "maskējās", lai neizceltos pārējās produkcijas vidū.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Jekaterinburgā konfiscēti gandrīz 25 kilogrami heroīna, kas bija noslēpts sīpolos, pirmdien informēja Federālā drošības dienesta Sverdlovskas apgabala pārvaldes pārstāvji.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka pagājušajā nedēļā dārzeņu bāzē Jekaterinburgā tika saņemtas 20 tonnas kravas – tīkliņos fasēti sīpoli.

Katrā tīkliņā operatīvie darbinieki atrada "sīpolu", ko veidoja ar sīpolu mizam aplīmēts hermētisks iesaiņojums ar heroīnu.

Kopā tika atrasti 230 viltoti sīpoli. Konfiscēti aptuveni 25 kilogrami heroīna. Piegādes organizatoru izmeklētāji ir noskaidrojuši – tas ir Tadžikistānas pilsonis.

"Eksperti vērtē, ka konfiscētais heorīns ir augstas koncentrācijas narkotiska viela, kas pieder pie "999" kategorijas. Tādas preces cena melnajā tirgū vidēji sastāda 20 tūkstošus ASV dolāru par kilogramu. Ar mērķi palielināt peļņu gala patērētājs saņems pulveri, kurā viela būs sešas līdz astoņas reizes izšķīdināta," – informēja FDD pārstāvji.

Ziņu lente
0