Porošenko sola Nacionālajai gvardei "treniņus kaujās"

© REUTERS / Michael DalderUkrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva
Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko, uzstājoties Nacionālās gvardes mācību centrā, uzvēra, ka Nacionālajai gvardei nevajadzētu klanīties lodēm.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko organizēs militāro struktūru vadītāju apspriedi, kurā tiks izvērtēta iespēja organizēt Nacionālās gvardes vienībām "treniņus kaujās" – militārās operācijas zonā Donbasā, vēsta RIA Novosti.

Šo vēlmi valsts vadīājs pauda, uzstājoties Nacionālās gvardes mācību centrā Kijevas apgabalā.

"Mēs apsveram iespēju ļaut Nacionālās gvardes cīnītājiem iziet treniņus kaujās, lai viņi izjustu, ko nozīmē atrašanās priekšējā līnijā, un neklanītos lodēm," – teica prezidents un piebilda, ka Kijeva atbalsta notikumu mierīgu attīstību.

Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен - Sputnik Latvija
Rasmusens neieteic Porošenko censties nekavējoties atgūt Krimu

Ukrainas Nacionālā gvarde ir valsts Iekšlietu ministrijas sistēmas vienība. Militāro formējumu, kas stājies iekšējā karaspēka vietā, veido aptuveni 60 tūkstoši cilvēku. 2014. gada aprīlī Ukrainas valdība ziņoja, ka Nacionālās gvardes pakļautībā pāriet brīvprātīgo bataljoni, kas līdz šim faktiski patstāvīgi karoja pret Donbasa zemessargiem un Ukrainas armijas komandieru pavēles nepildīja.

2014. gada aprīlī Ukrainas valdība uzsāka militāru operāciju pret Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām, kas deklarēja neatkarību pēc varas apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. ANO rīcībā esošie dati liecina, ka konfliktā bojā gājuši vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku.

Iespējas noregulēt situāciju Donbasā tiek apspriestas, tostarp arī Minskas grupas sēdēs, kas kopš 2014. gada septembra ir pieņēmusi trīs protokolus, kas reglamentē konflikta mazināšanos un pamieru. Taču arī pēc pamiera vienošanās apšaudes konflikta zonā turpinās.

Ziņu lente
0