Kijeva cer uz NATO letālo ieroču piegādēm

© Sputnik / Evgeny KotenkoСекретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Андрей Парубий
Секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Андрей Парубий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Augstākās Radas spīkeris Andrejs Parubijs vēsta Ukrainas valdība cer uz Rietumu politisko un finansiālo atbalstu, tostarp arī uz letālā bruņojuma piegādēm.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Ukrainas Augstākās Radas spīkeris Andrejs Parubijs paziņoja, ka Ukrainas valdība vēl joprojām cer uz letālā bruņojuma piegādēm no NATO puses, informē RIA Novosti.

Сторонники украинского радикального движения Правый сектор - Sputnik Latvija
"Labējais sektors" uzbrūk Maskavas patriarhāta baznīcām Ukrainā

Iepriekš Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksandrs Turčinovs sūkstījās, ka Kijeva pati sevi nodrošinot ar letālo bruņojumu, bet jautājums par šādu ieroču piegādēm no rietumu partneru puses vēl neesot atrisināts. NATO milirātās komitejas priekšsēdētājs Pjotrs Pāvels paziņoja, ka, pēc viņa domām, letālā bruņojuma piegāde Kijevai nav nepieciešama, jo tādējādi "cilvēku ciešanas vienīgi padziļināsies."

Otrdien Parubijs Ukrainas un NATO parlamentu padomes sēdē Kijevā paziņoja, ka Ukrainas valdība cer saņemt Rietumu politisko un finansiālo atbalstu, tostarp arī uz letālā bruņojuma piegādēm valstī. Pie tam viņš atzīmēja, ka par prioritāti sadarbībā ar NATO Ukraina uzskata maksimāli dziļu sadarbību ar mērķi sasniegt kritērijus, kas nepieciešami, lai iestātos aliansē.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Ukrainas pilsoņi grib apbruņoties

"Pirmkārt, runa ir par plaša spektra demokrātiskajām reformām. Prioritārs uzdevums ir līdz 2020. gadam sasniegt Ukrainas drošības un aizsardzības sektora atbilstību NATO dalībvalstu attiecīgajām strūktūrām," – uzsvēra Parubijs.

Ukrainas Augstākā Rada 2014. gada decembrī izdarīja grozījumus divos likumos, kas ļāva tai atteikties no valsts ārpusbloka statusa. Jaunā militārā doktrīna paredz atsākt kursu uz NATO: līdz 2020. gadam Ukrainai ir jāpanāk tās bruņoto spēku atbilstība NATO dalībvalstu bruņotajiem spēkiem. 2015. gada decembra vidū prezidenta Petro Porošenko vizītes laikā Briselē tika parakstīta Ukrainas un NATO "ceļa karte" aizsardzības un tehniskās sadarbības jomā.

Ziņu lente
0