Eksperti noskaidrojuši, kas noticis ar EgyptAir lidmašīnu pirms katastrofas

© REUTERS / Amr Abdallah DalshСамолет авиакомпании EgyptAir
Самолет авиакомпании EgyptAir - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti paziņojuši, kādus manevrus lidmašīna veikusi īsti pirms katastrofas.

Самолет авиакомпании EgyptAir в Египте - Sputnik Latvija
Katastrofas dienā tehnika konstatējusi trīs avārijas uz EgyptAir lidmašīnas klāja
RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Katastrofas apstākļu izmeklēšanas komisija paziņojusi, ka aviosabiedrības EgyptAir pasažieru lidmašīna A320, kas cieta katastrofā virs Vidusjūras, īsi pirms traģēdijas novērsās no kursa un pagriezās gaisā.

Saskaņā ar Ēģiptes Gaisa spēku radaru datiem, "lidmašīna pirms katastrofas novērsās no kursa un pēc tam pilnīgi pagriezās gaisā". Komisija, kas izmeklē katastrofu, pieminēja, ka šī informācija pilnībā sakrīt ar to, ko sniedza britu un grieķu speciālisti.

Aviokompānijas EgyptAir pasažieru lidmašīna A320, kas lidoja no Parīzes uz Kairu, reiss MS804, 19. maija rītā Vidusjūrā Ēģiptes gaisa telpā pazuda no dispečeru radariem. Lidmašīnā atradās 66 pasažieri un apkalpes locekļi.

Aviokompānijas EgyptAir pasažieru laineris A320. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
EgyptAir lainera bojāejas iemesls, iespējams, ir dūmu detektoru bojājums
Diennakti pēc traģēdijas Ēģiptes bruņotie spēki vēstīja, ka lidmašīnas atlūzas un pasažieru mantas ir atrastas jūrā, 290 kilometru attālumā uz ziemeļiem no Aleksandrijas pilsētas.

Joprojām turpinās lidmašīnas pašrakstītāju meklējumi. Komisijas sastāvā strādājošie eksperti uzskata, ka pašrakstītāju akumulatora lādiņa pietiks vēl piecām dienām. Līdz ar to nolemts veikt meklēšanas darbus īpaši aktīvi.

Katastrofas apstākļu izmeklēšanas komisija pagaidām neizvirza nekādas versijas, kas skaidrotu notikušo. Neatkarīgie eksperti sliecas domāt, ka lidmašīnā noticis sprādziens.


Ziņu lente
0