Polijas specdienesti uzskata, ka Krievija apdraud valsti

© Sputnik / Евгений Карасев / Pāriet pie mediju bankasРепетиция военно-морского парада к Дню ВМФ в Балтийске
Репетиция военно-морского парада к Дню ВМФ в Балтийске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas politika apdraud Poliju, uzskata Polijas Nacionālās drošības dienesta vadītājs Pāvels Solohs.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. "Piekrītu apgalvojumam, ka Krievija tās pašreizējā stāvoklī mūs apdraud," – Pāvela Soloha vārdus citē RIA Novosti.

"Šodien NATO un ES valstīm ir jānodemonstrē: tās ir gatavas ļaunākajam iespējamajam variantam," — norādīja specdienesta vadītājs.

Solohs pavēstīja, ka Polija gatavojas apkopot jauno apdraudējumu nacionālās drošības stratēģijā un līdz gada beigām tiks izstrādāts tās grozījumu projekts.

Pāvels Solohs izskatīja arī jautājumu par NATO klātbūtnes paplašināšanos austrumu flangā, tas ir, par četru bataljonu grupu dislokāciju reģionā (kopumā – aptuveni 5 tūkstoši kareivju).

Церемония открытия американского комплекса ПРО Aegis Ashore на румынской военной базе в Девеселу - Sputnik Latvija
NATO gatavo placdarmu Austrumeiropā karam ar Krieviju

Viņš paskaidroja, ka ASV, Lielbritānija un Vācija ir gatavas nosūtīt karavīrus uz austrumu flangu, un neizslēdza iespēju, ka arī poļi varētu piedalīties NATO klātbūtes pastiprināšanas pasākumos.

Pašlaik tiek pieņemts lēmums par trīs mēnešus ilgu Polijas mehanizētā korpusa pārvietošanos starp Baltijas valstīm, uzskata Solohs.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās pēc notikumiem Krimā un Ukrainā 2014. gadā. Tolaik tika apturēta arī Krievijas un NATO Padomes darbība. Tās pirmā sēde pēc ilga pārtraukuma notika tikai aprīlī. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš paziņoja, ka Krievija nevienu neapdraud, taču atbildēs uz darbībām, kas potenciāli apdraud valsts intereses.

Ziņu lente
0