Lielbritānijas izstāšanās no ES nozīmē spert soli nezināmā nākotnē

© REUTERS / Dylan Martinez Премьер-министр Соединённого Королевства Дэвид Кэмерон
Премьер-министр Соединённого Королевства Дэвид Кэмерон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjers uzskata, ka valsts izstāšanās no ES nodarīs milzīgu kaitējumu valsts ekonomikai.

RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības kļūs par ekonomisku un  politisku kaitniecību, kas nopietni iedragās britu aviokompāniju, autobūves uzņēmumu un finanšu kompāniju darbību, uzskata Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. Šo informāciju sniedz RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Telegraph.

"Ja mēs pametīsim vienoto tirgu, zaudējumus cietīs arī mūsu pakalpojumu sfēras, un tas ir lielākais risks, ar ko saskarsies mūsu ekonomika," – avīze citē Kamerona vārdus.

Britu premjers valsts izstāšanos no ES nosauca par "nevajadzīgu soli nezināmā nākotnē".

Februārī Eiropas Savienības valstu līderi apsprieda Lielbritānijas prasības, kas tika izvirzītas jautājumā par valsts turpmāko dalību Eiropas Savienībā. Samitā tika saskaņoti noteikumi, kas ļautu britu premjerministram Deividam Kameronam gaidāmajā referendumā atbalstīt Lielbritānijas palikšanu ES. Britu politiķis pieprasīja jaunus noteikumus konkurences, suverenitātes, sociālās politikas un ekonomiskās pārvaldes jautājumos.

Англия. Вестминстерский дворец - Sputnik Latvija
Londonas mērs: ES - franču birokrātu radīts anahronisms

Kompānijas ORB International nesen veiktās interneta aptaujas rezultāti liecina, ka vairāk nekā puse Lielbritānijas iedzīvotāju atbalsta valsts izstāšanos no ES. Referendums par šo jautājumu notiks 23. jūnijā.

Pašlaik šis referendums tiek uzskatīts par paaudzes svarīgāko stratēģisko lēmumu. Tā jautājums ir sekojošs: "Vai Apvienotajai Karalistei turpmāk jāpaliek Eiropas Savienības dalībvalstij?"

Martā mediji ziņoja, ka ASV prezidents Baraks Obama dosies uz Londonu un aicinās vēlētājus balsot par palikšanu Eiropas Savienībā.

Беженцы и мигранты в порту - Sputnik Latvija
Rinkēvičs norāda: migrācijas krīze apdraud ES pastāvēšanu

Lielākā daļa valdības locekļu vēlētos, lai valsts paliktu ES, taču seši ministri atklāti paziņoja, ka viņi aģitēs par izstāšanos no Eiropas Savienības sastāva.

Domājams, ka kampaņu vadīs lords kanclers un tieslietu ministrs Maikls Govs. Tā saucamā Brexit piekritēju pusē aktīvi uzstājas arī Londonas mērs Boriss Džonsons.

Ziņu lente
0