Krievija pastiprinās armijas kontingentu Rietumu kara apgabalā

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasТанки Т-90 и Т-80 и самоходная гаубица "Мста-С"
Танки Т-90 и Т-80 и самоходная гаубица Мста-С - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO turpina paplašināt savu militāro potenciālu Eiropā, tostarp arī tiešā Krievijas robežu tuvumā. Protams, šāda situācija rada satraukumu, un Krievija ir spiesta reaģēt, paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs ģenerālis Sergejs Šoigu.

RĪGA, 28. marts — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija turpina veidot divas jaunas divīzijas Rietumu kara apgabalā (RKA) – šādi Krievija reaģē uz augošo NATO potenciālu Eiropā, tostarp arī Krievijas robežu tiešā tuvumā, piektdien paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs ģenerālis Sergejs Šoigu.

Agrāk Aizsardzības ministrijas vadība informēja, ka plāno RKA izveidot trīs jaunas divīzijas.

"Pastāvīgi tiek pilnveidots Rietumu kara apgabalā dislocēto karaspēku sastāvs. 2015. gadā turpinājās militāro struktūru un armijas daļu, kā arī divu divīziju formēšana," – pastāstīja Šoigu Aizsardzības ministrijas kolēģijas sēdē.

Американские ракеты Patriot - Sputnik Latvija
NATO kontingents Latvijā sasniegs nebijušus apmērus, sola Stoltenbergs
Viņš norādīja, ka situācijai Rietumu stratēģiskajā virzienā jāvelta īpaša uzmanība.

"NATO turpina paplašināt savu militāro potenciālu Eiropā, tostarp arī Krievijas robežu tiešā tuvumā. Neapšaubāmi, šāda situācija rada satraukumu. Mēs esam spiesti uz to reaģēt," – piebilda Šoigu.

2016. gadā Rietumu kara apgabalā tiks dislocētas vairāk nekā 1100 jaunas un modernizētas militārās tehnikas vienības, klātesošos informēja aizsardzības ministrs.

"Šogad plānojam piegādāt apgabalam vairāk nekā 1100 jaunas un modernizētas militārās tehnikas vienības, tostarp arī modernas lidmašīnas, helikopterus, tankus, bruņutransportierus, sakaru un vadības līdzekļus," – Šoigu norādīja Aizsardzības ministrijas kolēģijas sēdē.

Viņš atzīmēja arī to, ka Rietumu kara apgabalā tiks organizētas negaidītas pārbaudes un liels skaits operatīvās un cīņas gatavības pasākumu.

"Tiek paaugstināts personālsastāva un militārās pārvaldes sagatavotības līmenis. Šogad paredzēti vairāk nekā 800 operatīvās un cīņas gatavības pasākumi, kā arī 300 negaidītas pārbaudes," – ministrs uzsvēra Aizsardzības ministrijas kolēģijas sēdē.

Здание МИД РФ - Sputnik Latvija
Jaunas ASV aviobumbas Eiropā: kā NATO ignorē miera līgumu
Viņš paziņoja, ka īpaša uzmanība tiek veltīta Krievijas un Baltkrievijas reģionālā armijas grupējuma sagatavošanai stratēģiskajām štāba mācībām "Rietumi-2017".
Februārī alianses dalībvalstu aizsardzības ministri pieņēma lēmumu būtiski paplašināt bloka spēku klātbūtni Austrumeiropā. Dislokācijas nianses tiks apspriestas NATO samitā, kas notiks Varšavā šī gada jūlijā.

Nesen NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs informēja, ka jau tuvāko nedēļu laikā tiks iesniegti konkrēti piedāvājumi NATO klātbūtnes paplašināšanai Latvijā.

"Nesen nolēmām paplašināt klātbūtni alianses austrumu daļā. Mēs nolēmām, ka veidosim daudznacionālu spēku klātbūtni, tātad signāls būs nepārprotams: uzbrukums vienam nozīmēs uzbrukumu visiem. Tuvāko nedēļu laikā mūsu militārie pārstāvji sniegs ierosinājumus kontingenta apmēra un sastāva jautājumos. Šie lēmumi nozīmē, ka NATO (klātbūtne) Latvijā būs lielāka nekā jebkad," – paziņoja Stoltenbergs.

Ziņu lente
0