Čehu pusaudži izjokojuši medijus un sociālos tīklus

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņojums par gaidāmo masveida masturbāciju Prāgā izrādījies joks.

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Trīs čehu jaunieši izveidojuši Facebook grupu, kurā reklamējuši pasākumu: 1. jūnijā Prāgā Staromestskas laukumā iepretim Rātsnama pulksteņiem masturbēs tūkstošiem cilvēku. Vairāki krievu, slovāku un čehu mediji un pēc tam arī sociālie tīkli uzķēra šo "ziņu", kas izsauca plašu rezonansi.

Daži Facebook lietotāji pavisam nopietni apsprieda, kā organizēt šo "flešmobu". Sākās vētraina diskusija. Vairāk nekā 20 000 cilvēku tika aicināti piedalīties "pasākumā", 10 000 cilvēku interesējās par akciju, un 6 000 pat gatavojās to apmeklēt.

Mēs jūs izjokojām

Patiesībā pusaudži bija nolēmuši pajokot un tādu rezonansi nebija gaidījuši. Viens no "akcijas" organizatoriem sniedza komentāru Sputnik Ceska republika.

"Mēs nebijām gaidījuši tādu efektu. Tas bija joks. 90% cilvēku neuztvēra to nopietni, spriežot pēc komentāriem grupas profilā. Tur bija tikai ironiskas piezīmes. Nevaru iedomāties, ka kāds to būtu uztvēris nopietni," — sacīja čehu jaunietis Štacls.

Viņš informējis, ka viņi trijatā izveidojuši šo grupu, un visi tās organizatori jau sasnieguši 16 gadu vecumu.

Kāds tomēr uzķērās

Cits grupas "organizators" — Ādams rakstīja Facebook, ka grupas dibinātāji nav varējuši iedomāties, ka kāds šai banalitātei noticēs.

"Mēs brīnāmies par to, kā normāli cilvēki varētu satraukt sabiedrību, kas noticēs, tam, kas nekad nebūtu noticis," — teicis joku cienītājs.

Viņš atvainojās tiem, kuri gatavojās pasākumam un to gaidīja, un teica, ka grupa nav vēlējusies nevienu aizvainot un pazemot seksuālā ziņā vai aizskart kāda cilvēka reliģiozās jūtas.

Ziņu lente
0