Politika

Turcijas prezidents iekritis telefona huligānu lamatās

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Турции Реджеп Тайип Эрдоган
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nezinot, ka tiek izjokots, Turcijas prezidents telefona sarunā ar "Ukrainas valdību" solījis sadarboties cīņā pret Krievijas līderi un pārdomāt Krimas blokādes iespējas.

RĪGA, 13.feb. – Sputnik. Prankeri (telefona jokdari) Vladimirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs no Krievijas sarunā ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajjipu Erdoganu piedāvājuši iespēju apvienoties pret KF, lūguši ieviest atvieglojumus Ukrainas ierēdņu tūrisma braucieniem un pārliecinājās, par to, ka Turcijas līderis nevēlas atvainoties Krievijas prezidenta Vladimira Putina priekšā par notriekto lidmašīnu. Saruna notika Ukrainas prezidenta Petro Porošenko un premjerministra Arsēnija Jaceņuka vārdā.
Informācijas avots Erdogana administrācijā šo faktu noliedz, taču vēlāk sarunas ieraksts tika izvietots Krievijas telekanāla NTV vietnē.

Krīze Krievijas un Turcijas attiecībās iestājusies kopš 2015. gada 24. novembra, kad Turcijas iznīcinātājs F-16 Sīrijā notrieca Krievijas bumbvedēju Su-24. Krievijas prezidents Vladimirs Putins to nosauca par negaidītu uzbrukumu no teroristu sabiedroto puses. Pēc incidenta Krievijas prezidents parakstīja rīkojumu par pasākumiem nacionālas drošības nodrošināšanai un speciālajiem ekonomiskajiem pasākumiem, kas tiks veikti attiecībā uz Turciju.

Draudzēties pret

"Mēs vēlētos apspriest iespēju koordinēt pret Krieviju vērstās darbības, kā ari uzzināt, vai jūs būtu gatavs tajās piedalīties," — teica prankeri sarunā ar Erdoganu, kuras ieraksts atrodams NTV vietnē.

Erdogans esot atbildējis, ka labprāt pieņemtu šo piedāvājumu – "par to jūs varat nešaubīties."

"Es ļoti ceru, ka jūs negrasāties atvainoties Krievijas prezidentam?" — painteresējas prankeri. Vietnē norādīts, ka Turcijas prezidenta esot atbildējis: "Nekādā gadījumā".
Sarunā ar Turcijas prezidentu prankeri pauž gatavību apspriest "speciālus tarifus ukraiņiem, it īpaši Ukrainas ierēdņiem, lai visi saņemtu pieejamas ceļazīmes uz Turciju."

Pilotu apbalvošana

Prankeri "sarunā" ar Erdoganu ierosināja apbalvot Turcijas pilotu, kas  notrieca Krievijas SU —24.

"Politiskās akcijas ietvaros mēs esam gatavi apbalvot pilotu, kurš notrieca jūsu teritorijā iebrukušo lidmašīnu. Suverenitāte un valsts robežu aizsardzība ir mūsu nozīmīgākie principi. Tas būtu ļoti svarīgs politisks solis mūsu valstu attiecību tālākajā attīstībā," — teica prankeri.

Erdogans esot atbildējis, ka tas nav nepieciešams.

Krima un Sīrija

Sarunas laikā prankeri uzaicināja Erdoganu pievienoties pussalas Krimas pussalas ekonomiskajai un jūras blokādei. Prezidents esot atbildējus, ka "vispirms tas būtu jāapspriež abu valstu ārlietu ministru līmenī."

Vēl vairāk, jokdari pajautāja Turcijas prezidentam, kad viņš sākšot militāru operāciju Sīrijā un gribēja zināt, vai viņam nav vajadzīga ukraiņu karavīru palīdzība. "Tiklīdz notikumi izvērsīsies,  mēs jums paziņosim," — atbildēja prezidents.

Sarunas beigās "Porošenko" uzaicināja Erdoganu apmeklēt Kijevu, lai salīdzinātu Ukrainas un turku pirtis. "Man ir labs pirtnieks, Oļegs Ļaško  — Ukrainas radikālās partijas līderis. Viņš jums uzmetīs tvaiku," — sarunas noslēgumā pajokoja prezidenta sarunas biedri.

Ziņu lente
0