Video

Īru grupas U2 hits azerbaidžāņu improvizācijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Īru grupas U2 hitu With Or Without You folkloras stila apdarē izpilda azerbaidžāņu mākslinieki Eldars Gasimovs, Čingizs Mustafajevs un tautas māksliniece Nazperi Dostalijeva.

Azerbaidžānā 2012. gadā tika likti pamati projektam Bizimkilər ("Mūsējie"). Tā ideja pieder telekanāla ANS viceprezidentam Seifullam Mustafajevam, kurš saskatīja iespēju parādīt azerbaidžāņu tautas instrumentu bagāto skanējumu un iespējas ar vispasaules hitu palīdzību. Pašlaik projekta ietvaros skan visā pasaulē pazīstami muzikālie hiti modernā aranžējumā un azerbaidžāņu tautas instrumentu pavadījumā.

Rokgrupa U2 no Dublinas izveidojās 1976. gadā un līdz par mūsdienām tā ir viena no populārākajām un sekmīgajām pasaulē. Grupas albumu kopējā tirāža sasniegusi 180 miljonus kopiju, un šogad viņu aktīvā jau ir divdesmit divas Grammy prēmijas – vairāk nekā jebkurai citai grupai pasaulē.

Seifulla Mustafajevs pastāstīja Sputnik Azerrbaidžāna, ka austrumnieciskai improvizācijai katra kompozīcija vis nav piemērota, taču roks azerbaidžāņu stilā skan lieliski.

"Šajā projektā līdz ar tautas mākslinieci Nazperi Dostalijevu lieliski iekļāvušās arī jaunās zvaigznes – Eldars Gasimovs un Čingizs Mustafajevs. Ar viņiem sapratāmies vienā acumirklī, un iecere tika īstenota bez grūtībām," – stāsta projekta autors.

Mustafajevs atzina, ka šī improvizācija internetā izcīnījusi plašu popularitāti. Projekta pirmais izlaidums tika sagatavots ar mērķi piesaistīt Azerbaidžānai ārvalstu tūristu uzmanību 2012. gadā, kad valstī notika dziesmu konkurss "Eirovīzija 2012".

Ziņu lente
0