Video

Norvēģu fregates pavadībā Lamanšam cauri dodas "Admirālis Kuzņecovs"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Smagais aviācijas bāzes kreiseris "Admirālis Kuzņecovs" ceļā uz Vidusjūru šķērsoja Lamanšu Norvēģijas Jūras kara flotes kuģa pavadībā.

Krievijas aviācijas bāzes kuģi nelielā attālumā pavadīja norvēģu fregate "Fritjofs Nansens".

Iepriekš Lielbritānijas flotes pārstāvji norādīja, ka tā ir standarta procedūra.

"Lielbritānija un NATO noteiktajā kārtībā kontrolē citu valstu kuģus, kad tie ienāk mūsu atbildības zonā. Arī šoreiz izņēmuma nebūs," — britu flotes pārstāvis pastāstīja intervijā avīzei Independent.

Ziemeļu flotes preses dienests ziņoja, ka saskaņā ar Krievijas Jūras kara flotes kaujas gatavības uzlabošanas plānu 15. oktobrī Ziemeļu flotes aviācijas bāzes kuģu grupa devās uz Atlantijas okeāna ziemeļaustrumu rajoniem un Vidusjūru. Grupā iekļauts smagais aviācijas bāzes kreiseris "Padomju Savienības Flotes admirālis Kuzņecovs", smagais raķešu atomkreiseris "Pēteris Lielais", lielie pretzemūdeņu kuģi "Severomorsk" un "Viceadmirālis Kulakovs", kā arī atbalsta kuģi,.

Aviācijas bāzes kuģa "Admirālis Kuzņecovs" aviācijas spārnu veido klāja lidmašīnas Su-33 un Su-25, kā arī helikopteri Ka-27/Ka-29. Pašlaik uz kuģa tiek izmēģināta jauna aviācijas grupa, ko veido iznīcinātāji MiG-29K un helikopteri ka-52K.

Ziņu lente
0