Video

Igauņu fermeri piemin savas govis pie parlamenta ēkas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas lauksaimnieki izvietoja uz laukuma pie valdības ēkas 10 tūkstošus pudeļu ar pienu un uzstādīja "Trojas govs" skulptūru. Skatieties video, kā norisinājās akcija, kuras dalībnieki protestēja pret krīzi piensaimniecības nozarē.

Tallinā notika protesta akcija: laukumā pie valdības ēkas fermeri izvietoja 10 tūkstošus piena pudeļu — pa vienai par katru govi, kuru nācies nokaut zemo piena iepirkuma cenu dēļ. Uz katras pudeles ir rakstīts govs vārds un nāves datums. Pie tam laukumā tika uzstādīta "Trojas govs" skulptūra, kurā bija Polijas piena pakas.

Tādā veidā zemnieki centās pievērst valdības uzmanību krīzei lauksaimniecības sektorā, kas novedusi pie govju ganāmpulka samazināšanās valstī. "Krīze ilgst jau divus gadus, Igaunijā par 10% samazinājies govju skaits, bet cūku skaits sarucis pat par ceturto daļu. Vienlaikus mēs esam zaudējuši ļoti daudz darbavietu," — sacīja protesta akcijas dalībnieks.

Par nodarītajiem zaudējumiem Eiropas Komisija pagājušā gada februārī izmaksājusi Igaunijas fermeriem dotācijas 6,9 miljonu eiro apmērā. ES atļāva Igaunijas valdībai izmaksāt līdzīgu summu no sava budžeta, taču šo naudu lauksaimnieki joprojām nav saņēmuši.

Ziņu lente
0