Video

Krievijas ĀM kritizē Latviju Greiema Filipsa deportācijas jautājumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova iknedēļas brīfingā kritizēja Latvijas varas iestāžu attieksmi pret mediju pārstāvjiem sakarā ar britu žurnālista Greiema Filipsa deportāciju no valsts.

Задержание британского журналиста Грэма Филлипса на шествии 16 марта в Риге - Sputnik Latvija
Deportēts britu žurnālists
Rietumvalstu partneri pārkāpj plašsaziņas līdzekļu tiesības un brīvības, apspiežot žurnālistus no Krievijas, paziņoja  Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

"Latvija un ne tikai – daudzas Rietumu valstis pašas atklāti un bez jebkādām šaubām un mulsuma pārkāpj to, kam viņi jau ilgus gadus pauduši piekrišanu un ko ievērot aicina mūs. Es runāju par žurnālistu un plašsaziņas līdzekļu tiesībām un brīvībām," – norādīja Zaharova.

Nesen Rīgā notika kārtējais SS leģionāru maršs. Britu žurnālists mēģināja pavadīt leģionāru un viņu atbalstītāju kolonu un sauca: "Kāpēc jūs slavējat fašismu?" Policija aizturēja žurnālistu un aizveda no notikuma vietas. Vēlāk Filipss tika deportēts uz Krieviju.

Задержание британского журналиста Грэма Филлипса на шествии 16 марта в Риге - Sputnik Latvija
No Latvijas izraidītais britu žurnālists nepārsūdzēs deportāciju
Latviešu Waffen SS leģionāru un viņu atbalstītāju gājiens norisinās Rīgā katru gadu. Tas rada antifašistu organizāciju neapmierinātību un sašutumu visā pasaulē. KF uzskata SS leģionāru gājienu par Latvijas kauna traipu.

Krievijas ĀM pilnvarotais cilvēktiesību, demokrātijas un likuma varas jautājumos Konstantīns Dolgovs paziņoja, ka tas, ka Latvijas varas iestādes joprojām ļauj organizēt šādus maršus, ir pretrunā starptautiskajām tiesībām un Nirnbergas tribunāla spriedumiem.

Ziņu lente
0