Politika

Putins paziņo, ka Krievija neizraidīs ASV diplomātus

© REUTERS / Alexei DruzhininПрезидент России Владимир Путин
Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Atstājot sev tiesības uz atbildes pasākumiem, mēs nenolaidīsimies līdz "virtuves" līmeņa bezatbildīgai diplomātijai un tālākos soļus Krievijas-Amerikas attiecību atjaunošanai spersim vedoties pēc politikas, kādu īstenos prezidenta Trampa administrācija," – paziņoja Krievijas prezidents.

RĪGA, 31. decembris – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien paziņoja, ka Maskava neizraidīs ASV diplomātus, lai šādi atbildētu uz Vašingtonas lēmumu izraidīt 35 Krievijas diplomātus, inform LETA.

"Mēs neradīsim problēmas amerikāņu diplomātiem. Mēs nevienu neizraidīsim. Mēs neaizliegsim viņu ģimenēm un bērniem izmantot viņiem ierastās atpūtas vietas Jaungada svētkiem," – teikts Kremļa preses dienesta izplatītajā Putina paziņojumā.

"Atstājot sev tiesības uz atbildes pasākumiem, mēs nenolaidīsimies līdz "virtuves" līmeņa bezatbildīgai diplomātijai un tālākos soļus Krievijas-Amerikas attiecību atjaunošanai spersim vedoties pēc politikas, kādu īstenos prezidenta Trampa administrācija," – paziņoja Putins.

Iepriekš Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien pavēstīja, ka atbildot uz ASV sankcijām, Krievija izraidīs 35 Savienoto Valstu diplomātus.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Marija Zaharova nosaukusi Obamas administrāciju par "ārpolitisko neveiksminieku grupu"

Pēc Lavrova teiktā, prezidentam arī iesniegti priekšlikumi par atbildes soļiem, tostarp piedāvāts aizliegt amerikāņiem izmantot viņu vasarnīcu Serebrjanij Borā un viņu noliktavu Dorožnajas ielā.

Pie tam Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka ASV telekanālā izskanējušās ziņas par to, ka Krievija uz jaunajām ASV sankcijām atbildējusi ar anglo-amerikāņu skolas slēgšanu Maskavā, ir nepatiesas.

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien paziņoja, ka noteiktas sankcijas pret deviņām Krievijas iestādēm, kompānijām un fiziskajām personām, kuru starpā ir arī Galvenā Izlūkošanas pārvalde un Federālais Drošības dienests. Ierobežojumi noteikti par "iejaukšanos vēlēšanās" un "spiedienu pret amerikāņu diplomātiem", kuri strādā Krievijā.

ASV slēgušas divus dzīvojamos kompleksus – Krievijas Federācijas diplomātisko īpašumu un pasludinājušas par persona non grata 35 Krievijas diplomātus ASV. Vienlaikus ASV varas iestāžu pārstāvji nav snieguši nekādus pierādījumus.

Ziņu lente
0