Politika

Eiropas Komisijas vadītājs: ar Krieviju ir jārunā kā ar līdzīgu

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер на торжественном открытии XX Петербургского международного экономического форума.
Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер на торжественном открытии XX Петербургского международного экономического форума. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žans Klods Junkers ir pārliecināts, ka drošība Eiropā bez Krievijas nav iespējama.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers pavēstījis, ka Eiropas Savienībai pret Krieviju jāizturas kā pret līdztiesīgu partneri, vēsta Euronews.

"Es gribētu, lai mēs Krieviju runātu kā ar līdzīgu," – viņš teica intervijā telekanālam.

"Mums ir jāizturas pret Krieviju kā pret lielu apvienību un lepnu nāciju. Ir jāzina daudz kas par Krievijas dziļumiem, taču mēs par to neko nezinām," – piebilda politiķis.

Viņš atzīmēja, ka drošība Eiropā bez Krievijas nav iespējama un tas ir jāsaprot.

"Es gribētu uzsākt pārrunas ar Krieviju kā līdztiesīgu partneri. Krievija nav "reģionāla valsts", kā teica prezidents Obama. Šāds vērtējums bija liela kļūda," – paskaidroja Junkers.

Vienlaikus Eiropas Komisijas priekšsēdētājs neuzskata par iespējamu tuvākajā laikā atcelt pret Krieviju vērstos ierobežojošos pasākumus.

Ziņu lente
0