Politika

Mediji informē: ķīniešu spiegi nozaguši slepenus Pentagona dokumentus

© AFP 2023 / SAUL LOEBЭмблема Центрального разведывательного управления(ЦРУ)
Эмблема Центрального разведывательного управления(ЦРУ) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu slepeno dokumentu vidū ir informācija par kodolieroču izvēršanu un dati par jaunāko bezpilota lidaparātu.

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. ASV Kongresa komisija paziņojusi, ka ķīniešu spiegiem izdevies nolaupīt slepenos Pentagona plānus par iespējamo konfliktu ar Ķīnu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Washington Free Beacon.

Amerikāņu preses izdevums vēsta, ka komisijas ziņojumā norādīts: Ķīnas izlūkdienesta darbinieki vairākkārt iekļuvuši amerikāņu nacionālās drošības struktūrās, piemēram FIB un ASV Klusā okeāna komandcentrā (USPACOM).

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs: Mēs dzīvojam laikā, kas arvien vairāk sāk atgādināt aukstā kara laiku

Pentagons informē, ka viena no galvenajām spiegošanas niansēm saistīta ar atvaļināto pulkvedi un USPACOM līgumdarbinieku Bendžaminu Pīrsu Bišopu (Benjamin Pierce Bishop). 2014. gada pavasarī viņš atzinis, ka sniedzis slepenus datus Ķīnas pilsonei, ar kuru viņam izveidojušās tuvas attiecības.

Viņa saņēmusi tādus materiālus, kā, piemēram, informāciju par kodolieroču izvietojumu, bezpilota lidaparāta MQ-9 Reaper dokumentāciju un ar Ķīnu saistītu slepenu stratēģisko ziņojumu.

Pie tam izdevums informē par citiem USPACOM darbiniekiem, ko izdevies savervēt Pekinai. Viņu vidū bijuši pat augstākā līmeņa vadītāji.

Komisijas ziņojumā pieminēta epizode, kas datēta ar šī gada augustu. Viens no augsti stāvošiem FIB informācijas sektora darbiniekiem Kunšan Čuņs paziņojis, ka nodevis Ķīnas rīcībā informāciju par tehnoloģijām, ko FIB izmanto izsekošanai.

Komisijas rīcībā esošā informācija liecina, ka nozagti 5,6 miljoni pirkstu nospiedumu, kas dot iespēju identificēt slepenos ASV valdības aģentus. Visu ziņojumu komisija publicēs novembra beigās, precizējis amerikāņu preses izdevums.

Ziņu lente
0