Politika

Mediji vēsta: ASV bumbvedēji virs Dienvidkorejas rada bīstamu situāciju

© Sputnik / Петров / Pāriet pie mediju bankasСеул на закате
Сеул на закате - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divi amerikāņu bumbvedēji B-1B 13. septembrī veica demonstratīvu lidojumu virs Dienvidkorejas teritorijas. Virsskaņas bumbvedēji izlidoja no ASV GKS bāzes Guamā. Viņu lidojuma maršruts veda 70 kilometrus uz dienvidiem no Seulas.

RĪGA. 14. septembris — Sputnik. Amerikāņu bumbvedēju B-1B lidojumus virs Dienvidkorejas tās kaimiņvalsts – Korejas Tautas Demokrātiskā Republika uztvēra kā provokāciju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ziemeļkorejas Centrālo telegrāfa aģentūru.

"ASV imperiālistisko kara kurinātāju neprātīgās provokācijas ik stundu tuvina situāciju Korejas pussalā tuvāk sprādzienam. Korejas Tautas armija, kuras rīcībā ir visi militārie līdzekļi, kas nepieciešami, lai ar vienu triecienu atsistu jebkuru agresiju un provokāciju, vērīgi seko amerikāņu imperiālistu neprātīgajai militārajai rīcībai," – teikts ziņojumā.

Флаг КНДР - Sputnik Latvija
Dienvidkoreja izstrādājusi preventīva uzbrukuma plānu Ziemeļkorejai

Aģentūra savā ziņojumā uzsvēra, ka "imperiālistus ir satriekuši sekmīgie kodolieroču izmēģinājumi, un viņi kļūst pārgalvīgi." Taču, pēc izdevuma domām, amerikāņu GKS lidojumu galvenais cēlonis nav Ziemeļkorejas karavīru gūto panākumu sagādātais pārsteigums.

"Amerikāņu imperiālisti uzsāka savu stratēģisko bumbvedēju lidojumus virs Dienvidkorejas, cerot rast iespēju preventīvam kodoluzbrukumam," – ir pārliecināta Ziemeļkorejas Centrālā telegrāfa aģentūra.

Pēc aģentūras domām, šis ir viens no kopējā, pret Ziemeļkoreju vērstā plāna elementiem.

"Pēc ziņojuma par stratēģisko kodolieroču aktīvu ieviešanas plānu, ieskaitot iespējas nogādāt Korejas pussalā kodolieročus un stratēģiskos bumbvedējus, viņi uzsāka tādu militāro provokāciju, kā divu stratēģisko kodolieroču bumbvedēju B-1B lidojumi virs Dienvidkorejas," – teikts rakstā.

Plakāts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Phenjana brīdina: ASV tuvojas karam ar Ziemeļkoreju

Vakar divu amerikāņu bumbvedēji B-1B veica demonstratīvu lidojumu virs Dienvidkorejas teritorijas. Virsskaņas bumbvedēji izlidoja no ASV GKS bāzes Guamā. Viņu lidojuma maršruts veda 70 kilometrus uz dienvidiem no Seulas. Lidojumā tos pavadīja četri Dienvidkorejas GKS iznīcinātāji F-15 un četri ASV GKS iznīcinātāji F-16.

Augustā ASV nogādāja bumbvedējus B-1B savā GKS bāzē Guamā ar mērķi nodrošināt labāku pretestību Ziemeļkorejas kodolieroču un raķešu draudiem. Bumbvedējs spēj pacelt gaisā kodolieročus, bunkuru iznīcināšanai paredzētas bumbas, kā arī vadāmās bumbas GBU-38. Amerikāņu bruņoto spēku rīcības iemesls – piektais kodolieroču izmēģinājums, ko KTDR veica pagājušajā nedēļā.

Ziņu lente
0