Politika

Latvija pabeigusi tehniskās sarunas par pievienošanos OECD

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maijā valsts iesniegs noslēguma atskaiti par gatavību pievienoties OECD. Vienlaikus organizācijas dalībnieki apspriedīs Latvijas pievienošanos organizācijai. Pašlaik no Baltijas valstīm tikai Igaunija ir OECD dalībvalsts.

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Tehniskās pārrunas par Latvijas pievienošanos ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD) ir pabeigtas, vēsta Latvijas ĀM preses dienests.

OECD Korporatīvās pārvaldības komiteja sniegusi pozitīvu atzinumu par Latvijas sasniegto progresu un atzinusi, ka valsts ir gatava ieviest organizācijas standartus. Pozitīvu atzinumu sniegusi arī Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupa.

"Līdz ar to Latvija ir saņēmusi pozitīvus formālos atzinumus visās 21 komitejās, kurās tika vērtēta Latvijas atbilstība OECD standartiem un labajai praksei. Saskaņā ar iestāšanās sarunu "Ceļa karti" ir noslēgušās Latvijas pievienošanās OECD tehniskās sarunas," – teikts valsts ĀM oficiālajā tīmekļa vietē publicētajā ziņojumā.

Lai Latvija saņemtu uzaicinājumu kļūt par organizācijas 35. dalībnieci, nepieciešams OECD Padomes lēmums. OECD dalībvalstu diskusijas norisināsies maijā, kad Latvija iesniegs noslēguma paziņojumu par gatavību uzņemties dalībvalsts saistības.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija nodibināta 1961. gadā ar mērķi sekmēt valstu ekonomiskajai izaugsmei labvēlīgu politiku. Tās sastāvā ir 34 valstis, kuru starpā ir arī ASV, Lielbritānija, Austrālija, Vācija, Japāna u.c. Krievija šajā organizācijā nav iestājusies. No Baltijas valstīm OECD dalībvalsts ir tikai Igaunija. Tā tika uzņemta 2010. gadā.

Latvijas valdība uzskata iestāšanos OECD par svarīgu uzdevumu. Prezidents Raimonds Vējonis un premjerministrs Māris Kučinskis vienbalsīgi norāda, ka valsts ir izpildījusi "mājas uzdevumus" – priekšnoteikumus, kas bija nepieciešami, lai valsts varētu  iestāties OECD.

Ziņu lente
0