Politika

Krievijas vēstnieks Latvijā apliecināja Maskavas gatavību atbalstīt objektīvu dialogu

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoAleksandrs Vešņakovs
Aleksandrs Vešņakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksandrs Vešņakovs, tiekoties ar Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, uzsvēra, ka Krievija ir gatava apspriest problēmas militārajā jomā, kas izraisa bažas no Latvijas puses.

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Krievijas rīcība drošības jomā neapdraud kaimiņvalstis, norādīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs sarunā ar Republikas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani.

Посол РФ в Латвийской Республике Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs: es saprotu latviešus

"Saruna noritēja pozitīvā noskaņā. Tās dalībnieki atzīmēja abu valstu konstruktīvo Latvijas un Krievijas demarkācijas komisijas darbu, kā arī LR un KF valdību vienošanos par karavīru apbedījumu statusu," — teikts paziņojumā, kas publicēts Krievijas diplomātiskās misijas lapā Facebook.

Krievijas vēstnieks kārtējo reizi apliecināja, ka visi Krievijas Gaisa un kosmisko spēku lidojumi un Krievijas kara kuģu pārvietošanās Baltijas jūrā norit saskaņā ar starptautisko tiesību normām, KF bruņoto spēku manevri notiek starptautisko līgumu un vienošanos ietvaros.

"Tikšanās laikā īpaši tika uzsvērts, ka Krievijas "militārā aktivitāte" nekādā gadījumā neapdraud kaimiņvalstis nedz Ukrainas, ne arī jebkādā citā kontekstā," — teikts ziņojumā.

Savukārt Latvijas aizsardzības ministrs apstiprināja, ka no Krievijas puses nav novēroti Latvijas gaisa vai jūras telpu pārkāpumi.

Krievija vēlreiz apstiprinājusi gatavību atklātam un nepolitizētam dialogam par militārajiem jautājumiem, kas tika pārtraukts pēc Latvijas puses iniciatīvas.

Политолог Сергей Караганов - Sputnik Latvija
Karaganovs: Eiropa ir saslimusi

Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs pagājušā nedēļā uzsvēra, ka Maskava nepieļaus iesaistīšanos sacensībās ar NATO.

Lavrovs atgādināja, ka NATO "meklē ienaidniekus, lai attaisnotu savu turpmāko pastāvēšanu."

"Krievija nevēlas iesaistīties bezjēdzīgā savstarpējā konfliktā. Valsts ir pārliecināta, ka nav atrodama saprātīga alternatīva savstarpēji izdevīgai sadarbībai Eiropas valstu starpā drošības jautājumos, izmantojot principu, saskaņā ar kuru drošība nav atdalāma no starptautisko tiesību ievērošanas," – uzsvēra KF ĀM vadītājs.

Ziņu lente
0