Foto

Ražots LPSR: sveiciens no pagātnes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visām 15 republikām, kas veidoja Padomju Savienību, bija ar ko palepoties. Sputnik fotolentē atsauca atmiņā latviešu lepnumu. Te ir ne tikai šprotes.
© Sputnik / Д. Герман / Pāriet pie mediju bankasRīgas autobusu fabrikā ražotie autobusi RAF-977 DM "Latvija" bija sastopami visā PSRS.
Советский автобус РАФ-977 ДМ Латвия - Sputnik Latvija
1/18
Rīgas autobusu fabrikā ražotie autobusi RAF-977 DM "Latvija" bija sastopami visā PSRS.
© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasFilmu "Trīs plus divi" uzņēma Rīgas un Gorkija kinostudijas. Lenta kļuva par 60. gadu hītu. Fotogrāfijā kadrs no filmas: Zojas lomā – Natālija Fatejeva, bet Andrejs Mironovs iejutās Romāna tēlā.
Н.Фатеева и А.Миронов в фильме Три плюс два - Sputnik Latvija
2/18
Filmu "Trīs plus divi" uzņēma Rīgas un Gorkija kinostudijas. Lenta kļuva par 60. gadu hītu. Fotogrāfijā kadrs no filmas: Zojas lomā – Natālija Fatejeva, bet Andrejs Mironovs iejutās Romāna tēlā.
© Sputnik / В. Эньяков / Pāriet pie mediju bankasRAF-2203 kļuva par plašāk izplatīto, faktiski, pat vienīgo mikroautobusu Padomju Savienībā.
Микроавтобус РАФ - Sputnik Latvija
3/18
RAF-2203 kļuva par plašāk izplatīto, faktiski, pat vienīgo mikroautobusu Padomju Savienībā.
© Sputnik / Ян Тихонов / Pāriet pie mediju bankasPopulārākā Rīgas liķieru un degvīna rūpnīcas marka. Rīgas balzāms.
Рижский бальзам - Sputnik Latvija
4/18
Populārākā Rīgas liķieru un degvīna rūpnīcas marka. Rīgas balzāms.
© Sputnik / А. Коханов / Pāriet pie mediju bankasMopēdu "Rīga-7" kopš 1969. gada ražoja Rīgas motorūpnīca "Sarkanā zvaigzne". Novatoriskajam modelim bija priekšējā gaisma un aizmugures gabarītu uguns.
Мопед Рига-7 - Sputnik Latvija
5/18
Mopēdu "Rīga-7" kopš 1969. gada ražoja Rīgas motorūpnīca "Sarkanā zvaigzne". Novatoriskajam modelim bija priekšējā gaisma un aizmugures gabarītu uguns.
© Sputnik / А. Коханов / Pāriet pie mediju bankasTranzistoru radiouztvērējs "VEF-17", kas tika radīts Rīgas Popova radiorūpnīcā, Minskas "Okeāna" priekšgājējs, "VEF Spīdolas" brālis – viens no populārākajiem uztvērējiem PSRS.
Транзисторный радиоприемник ВЭФ-17 - Sputnik Latvija
6/18
Tranzistoru radiouztvērējs "VEF-17", kas tika radīts Rīgas Popova radiorūpnīcā, Minskas "Okeāna" priekšgājējs, "VEF Spīdolas" brālis – viens no populārākajiem uztvērējiem PSRS.
© Sputnik / Ю. Левянт / Pāriet pie mediju bankasRīgas liķieru un degvīna rūpnīcas produkcija.
Продукция Рижского ликероводочного завода - Sputnik Latvija
7/18
Rīgas liķieru un degvīna rūpnīcas produkcija.
© Sputnik / Р. Канделис / Pāriet pie mediju bankasRīgas parfimērijas un kosmētikas fabrika "Dzintars" – kosmētisko līdzekļu flagmanis PSRS. Fotogrāfijā - fabrikas produkcija.
Продукция рижской парфюмерно-косметической фабрики Дзинтарс - Sputnik Latvija
8/18
Rīgas parfimērijas un kosmētikas fabrika "Dzintars" – kosmētisko līdzekļu flagmanis PSRS. Fotogrāfijā - fabrikas produkcija.
© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Pāriet pie mediju bankasRīgas melnais balzāms un rūpnīcas "Kristāls" vodka.
Рижский бальзам и водка - Sputnik Latvija
9/18
Rīgas melnais balzāms un rūpnīcas "Kristāls" vodka.
© Sputnik / Тихонов / Pāriet pie mediju bankasRīgas rūpnīcas "Straume" izstrādātais elektromehāniskais suvenīrs. Padomju puikas ar tādu rotaļlietu lepojās tā, it kā paši būtu atklājuši jaunu planētu.
Электромеханический сувенир «Планетоход» - Sputnik Latvija
10/18
Rīgas rūpnīcas "Straume" izstrādātais elektromehāniskais suvenīrs. Padomju puikas ar tādu rotaļlietu lepojās tā, it kā paši būtu atklājuši jaunu planētu.
© Sputnik / А. Чепрунов / Pāriet pie mediju bankasLampu radiola "Simfonija-003". Augstākās klases iekārta tika izstrādāta Rīgas Popova radiorūpnīcā ar mākslinieku konstruktoru palīdzību. Radiolas eskporta variants tika nosaukts par Rigonda-Bolshoi.
Радиола Симфония-003 - Sputnik Latvija
11/18
Lampu radiola "Simfonija-003". Augstākās klases iekārta tika izstrādāta Rīgas Popova radiorūpnīcā ar mākslinieku konstruktoru palīdzību. Radiolas eskporta variants tika nosaukts par Rigonda-Bolshoi.
© Sputnik / Ян Тихонов / Pāriet pie mediju bankasSanatorija "Majori" Rīgas jūrmalā.
Санаторий Майори - Sputnik Latvija
12/18
Sanatorija "Majori" Rīgas jūrmalā.
© Sputnik / Ян Тихонов / Pāriet pie mediju bankasElektriskā krāsns "Straume" kalpo produktu atkausēšanai un ēdienu ātrai pagatavošanai. Ražotājs – sadzīves aparātu, metālizstrādājumu un rotaļlietu rūpnīca "Straume".
Рижский завод Страуме - Sputnik Latvija
13/18
Elektriskā krāsns "Straume" kalpo produktu atkausēšanai un ēdienu ātrai pagatavošanai. Ražotājs – sadzīves aparātu, metālizstrādājumu un rotaļlietu rūpnīca "Straume".
© Youtube / Дмитрий ПетриченкоŠķiet, tikai retā saimniece Padomju Savienībā nesapņoja par slaveno veļas mazgājamo mašīnu "Rīga-17", lai arī to nereti dēvēja par "sili ar motoru".
Стиральная машинка Рига - Sputnik Latvija
14/18
Šķiet, tikai retā saimniece Padomju Savienībā nesapņoja par slaveno veļas mazgājamo mašīnu "Rīga-17", lai arī to nereti dēvēja par "sili ar motoru".
© Sputnik / Ян Тихонов / Pāriet pie mediju bankasBez Rīgas gaismas tehnikas rūpnīcas gaismekļiem bija grūti iedomāties ne tikai padomju dzīvokļu virtuves un istabas, bet arī valsts iestādes.
Рижский светотехнический завод - Sputnik Latvija
15/18
Bez Rīgas gaismas tehnikas rūpnīcas gaismekļiem bija grūti iedomāties ne tikai padomju dzīvokļu virtuves un istabas, bet arī valsts iestādes.
© Sputnik / Борис Приходько / Pāriet pie mediju bankasMokiks "Mini" – padomju pusaudža sapņu kalngals. Attīsta ātrumu līdz 40 km/h un iztur slodzi līdz 100 kg.
Мокик Мини - Sputnik Latvija
16/18
Mokiks "Mini" – padomju pusaudža sapņu kalngals. Attīsta ātrumu līdz 40 km/h un iztur slodzi līdz 100 kg.
© Youtube / screenshot / Фильмы не для всех"Teātra" ekranizācija, ko Rīgas kinostudija veica 1978. gadā, izcēlās ar fantastisku ārzemnieciskās dzīves izsmalcinātību. Fotogrāfijā kadrs no filmas: Vija Artmane un Ivars Kalniņš – Džūlija un Toms.
Кадр из фильма Театр - Sputnik Latvija
17/18
"Teātra" ekranizācija, ko Rīgas kinostudija veica 1978. gadā, izcēlās ar fantastisku ārzemnieciskās dzīves izsmalcinātību. Fotogrāfijā kadrs no filmas: Vija Artmane un Ivars Kalniņš – Džūlija un Toms.
© Sputnik / Игорь Чуприн / Pāriet pie mediju bankasŠprotes – neatņemams svētku galda rotājums. Gardēži spēja atšķirt ziemas un vasaras konservāciju – siltajā periodā zivis bundžiņā tika sakārtotas ar vēderiņiem uz augšu.
Рыбоконсервный комбинат - Sputnik Latvija
18/18
Šprotes – neatņemams svētku galda rotājums. Gardēži spēja atšķirt ziemas un vasaras konservāciju – siltajā periodā zivis bundžiņā tika sakārtotas ar vēderiņiem uz augšu.
Ziņu lente
0