Viedoklis

Koncentrācijas nometnes piektajai kolonnai: lasām komentārus latviešu internetā

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Pāriet pie mediju bankasSistēmas administratora darbs
Sistēmas administratora darbs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informāciju par speciālajām koncentrācijas nometnēm krieviem būtu jāizdomā, vismaz tāpēc, lai palasītu latviešu komentārus.

Nesen Latviju atkal saviļņoja skandāliņš par ienaidnieku ļaunprātībām – tās virmo virs galvām un lido laukā no kastēm, kas uztver Krievijas TV.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nosūtīja brīdinājumus Latvijas kabeļtelevīziju operatoriem par pārkāpumiem Krievijas TV programmas "Rossija 24", jo konstatēts, ka ziņu raidījums "Ziņas 23.00" nav objektīvs un tajā izskan apgalvojumi, kas neatbilst patiesībai.

Максим Коптелов - Sputnik Latvija
Wall Street Journal: pilsonisko tiesību ievērošana Latvijā ir apšaubāma

Informāciju par to publicēja žurnāls Kas Jauns. Tas norāda, ka Krievijas telekanāla ziņu raidījumā nopietni stāstīts, ka Latvijas ceļ koncentrācijas nometnes krieviem.

"Ar kārtējiem meliem par Latviju izcēlies Krievijas TV kanāls „Rossija 24”. Kremļa propagandas rupora izdoma un centieni nomelnot Latvijas valsti vairs pat nepārsteidz, taču šoreiz aiziets gluži vai fantasmagorijā. Telekanāla ziņu raidījumā pateikts, ka Latvijas valdība krievus taisās ieslodzīt speciālās koncentrācijas nometnēs," – teikts rakstā.

Vai ziniet, ko? Pat, ja neviens neplāno celt tādas koncentrācijas nometnes, tās būtu jāizdomā. Kāpēc? Gluži vienkārši – lai palasītu latviešu komentārus un domas šajā jautājumā?

Es ļoti labi saprotu, ka lielākā daļa komentētāju internetā, šķiet, ir margināļi vai profesionāļi. Taču pat atzīmes "patīk/nepatīk" ir pietiekami daiļrunīgas.

Pārsteidz tas, ka līdzās neizpratnes pilniem viedokļiem par "Krievijas propagandas baismīgajiem meliem", atzīmes "patīk" vāc komentāri no kategorijas "sen bija laiks".

Atveriet acis – nometņu celtnieki, sponsori, apsargi un bendes jau ir jūsu vidū. Tas nav manāms vai jūs vienkārši nevēlaties to manīt?

Bruņojusies ar individuālās aizsardzības līdzekļiem – gumijas cimdiem, gāzmasku un profesionālo cinismu, parakņājos komentāru kaudzē, kas pavada rakstu Kas Jauns elektroniskajā versijā. Citēšu tikai dažus no divarpus simtiem komentāru. Pašus ļaunākos un naidīgākos tomēr nolēmu nepublicēt.

Pie katra komentāra – citu lietotāju simpātiju un antipātiju skaitītājs.

👍 180 👎 97

padomajiet: Varbūt patiešām vajadzētu sabūvē0t?

👍 149 👎

20 U 27: Ja šķībacainos un lupatgavas tur aiz žoga, tad vatņikus arī vajadzētu, vai tad viņi labāki?

👍 120 👎 36

pirmie goda zeki būs: Ušaks, urbanovičš, kolhoza priekšsēdētājs dūklavs

👍 105 👎 175

Latexit: Varbūt krievu TV bisk pārspīlē,bet procentos 80 viņiem ir taisnība. Vajag veidot draudzību ar Krieviju, labumu gūt tautai.

👍 105 👎 84

Vilnis: Vispār nav slikta ideja. Kad tiks atvērts ziedojumu tālrunis???

👍 26 👎 27

Normunds: Gaidu, kad Kremļa rupors stāstīs, ka Latvijā tiek sagatavoti tūkstošiem lopu vagonu, ar kuriem tiks transportēti uz Krieviju šie slāvu lopi.

👍 77 👎 8

naivā vate: iedomājas, ka Latvija slodzīs konclāgeros Latvijas krievus un baros kā bērnu dārzā. Lai necer. Ja vajadzēs, aizvedīsim līdz Zilupei un pavadīsim pāri robežai uz dzimteni. Lai Pūķins (Putins – red.) baro savus tautiešus, kuriem Latvijā slikta dzīve.

👍 80 👎 8

Ainis: Vai kāds vēl šaubās par Krievijas TV kanālu nacistu Gēbelsa cienīgu propogandu?

👍 8 👎 17

Oskars: Ja kādu iesloga, tad viņu vajag barot. Es protestēju pret krievu ieslodzīšanu, jo tad man viņi būs jābaro. Lūdzu ieslodzīšanu aizstāt ar deportāciju!

👍 65 👎 11

bistams dzivnieks: es par to nemaz nebrīnītos,ja ta izrādītos patiesība. Latvijas tā sauktie mediji nepārtraukti melo par Krieviju tikai viņus neviens nekur nesūdz.

👍 4 👎 2

Skaniņš: Lai runas atbilstu patiesībai, beidzot tak tas ir jāsāk darīt.Latvijā esot 55 tūkstoši krievijas pilsoņu.

👍 65 👎 7

Interesenti: Laikam tomēr ne visi krievi ir okupanti

👍 62 👎 3

Smieklīgi: Utainais mēsls — krievu okupants vēl iedomājās, ka naidu kurina latvieši pret šiem mēsliem!Tas vien liecina, ka šādas nometnes ir steidzami vajadzīgas ar visām krāsnīm, lai nav jābaro.

👍 5 👎 2

Klača: Vajadzētu nomierināt krievus, kad neko vēl neceļ, pagaidām ir tikai pasūtītas iekārtas/gāzes kameras.

👍 2 👎 12

Kartupelis ar mugurkaulu: Jālūdz Dievs lai tā būtu īstenība!!!Ja kolonisti nebrauc prom,tad būs jāsēž lēģerī!!!

👍 58 👎 5

Ar: Viņi izklāstīja faktu, kā būtu jārīkojas ar kolorādiem, kas spļauj virsū valstij, kas devusi viņiem pajumti, kur dzīvot

👍 3 👎 0

Kā lai saka?: Šajā ģeopolitiskajā situācijā, nav tādi apstākļi, lai kaut kas tāds tiktu Latvijā darīts, bet Krievijā noteikti kaut kas tāds neoficāli jau sen varētu tikt plānots un arī pamazām gatavots. Ziemeļkaukāzā koncentrācijas nometnes vietējiem nekrieviem jau ir kādus divdesmit gadus.

👍 3 👎 3

Dārta: Kur var pieteikties par koncentrācijas nometnes apsargu?

👍 4 👎 13

Pirdejshvilpe: ko es varu pateikt lasot komentaarus??? varu pateikt ka esat mīkstā tauta, Latvijā valdība dara, ko grib, jūs uz visu verat acis ciet, baidāties sarīkot piketu, pat nopirsties baidāties blakus valdībai, bet rakstīt tizlen (tizlus – red.) komentārus par citu valsti, kad tā ir tālu un viņiem pilnīgi pie kājas un viņi pat nezin par šiem komentāriem eksistēšanu esat varoņi…

👍 53 👎 3

ohhh yeahh: ideja ir pat ļoti atbalstāma, jo agri vai vēlu tāda diena var pienākt, kad tos utainos putleriešus nāksies vai nu izsūtīt, vai iebāzt ķurķī.

👍 2 👎 12

domaat vajag: A varbūt viņi viņus vienkārši atmaskoja un tagad nu brēc, ka melojuši? Ja Polijā ir slepenie cietumi… Kas nekait Latvijā tādus veidot, tautai nezinot?

👍 2 👎 11

īpaši stulbs: Vajadzētu jau gan krievus ar čigāniem atsevišķi no latviešiem citā cietumā salikt.

👍 48 👎 5

Ja, ja: Un gāzes kameras arī!

👍 52 👎 2

Sms: Putina un Kremļa troļļiem zvizģets. Sušiķe suhari ha, ha, ha, ha, ha!

👍 5 👎 0

nekadas nometnes,nekada baroshana! pa taisno uz elli – peron, vagon, matushka?

👍 5 👎 0

bistams dzivnieks: Latvieši,ko jus lietojat? Kādam vēl ir veselas smadzenes? Vai šeit tikai ķertie raksta.

👍 40 👎 2

Driz: Atšaut Krievijas teroristus būs ikvienas attīstītas valsts nacionālais sports?

👍 3 👎 3

brīvais radikālis: Vai tad nav taisnība? Pēc jūsu komentāriem var saprast, ka koncentrācijas nometnes sen jau uzbūvētas!

👍 3 👎 3

Rsx: Un ko darīt ar mūsu pašmāju TV un interneta ziņu portāliem, kas pārraida un ziņo Krieviju nomelnojošus, apmelojošus, sagrozītus notikumus un faktus!? Tādu nav mazums…

👍 35 👎 1

Herb: Tie ir okupanti, kuri nelegāli uzturas Latvijā, vai SC balsotāji, kuri balso par sliktāko mēru pasaulē, kurš tagad pilsētā taisās ieviest iebraukšanas maksu.

👍 5 👎 1

Ducal: Kur var noziedot nometnes celtniecībai?

👍 20 👎 0

Ita: Ceļ gan, katrā pagastā, un tos kuri neprot latviešu valodu, liks nometnē un dresēs, kamēr iemācīsies…

👍 1 👎 0

GAĻA: Bravo, dovno pora.

👍 1 👎 0

Hahaha: Par celt nevajag! Salaspilī ir!

👍 3 👎 1

Neslāvs: Kur var pieteikties apsardzes komandā?

👍 4 👎 0

Balta dūre: Vai kādam ir plāns, kā dekolonizēt Latviju bez tām nometnēm?

👍 0 👎 0

Alberts: Tad jau Rīga viena nometne, Daugavpils – otra… Ar šo jautro noti noslēgsim apskatu!

Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.

Ziņu lente
0