Kazahstānas valsts dzelzceļa kompānija interesējas par termināļu izmantojumu Baltijas valstīs

© Акимат Алматинской областиФлаг республики Казахстан
Флаг республики Казахстан - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kazahstānas kompānija uzsvēra, ka pašlaik "KTZ Express", Kazahstānas eksportētāji un importētāji pārvadājumu jomā aktīvi sadarbojas ar visām Baltijas valstu ostām.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Kazahstānas valsts dzelzceļa kompānijas "Kazahstan temir žoli" (KTŽ) loģistikas meitasuzņēmums "KTZ Express" sācis pārrunas par Baltijas valstu reģiona transporta un loģistikas infrastruktūras izmantojumu, informē aģentūra LETA.

""KTZ Express" vērtē iespējas izmantot Baltijas valstu reģiona termināļu infrastruktūru un sākusi sarunas par savstarpēji izdevīgu transporta un loģistikas infrastruktūras izmantojumu un tirdzniecības iespējām," – norādīja kompānijas pārstāvis.

"Runājot par konkrētiem projektiem, pašlaik tiek izstrādāti biznesa piedāvājumi un nosacījumi, kas komerciālās interesēs tiek izplatīti iesaistītajās valstīs," – norādīja KTŽ meitasuzņēmumā, norādot, ka šie piedāvājumi netiek publiskoti.

Dzelzceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Rail Baltica" var būt lietderīga Ķīnas kravu transportēšanai uz Eiropu

Iepriekš vēstīts, ka Igaunijas kompānija "Paldiski Sadamate", kas nodarbojas ar ostas pakalpojumiem un finanšu darbību Paldisku Ziemeļu ostā, tur plāno uzbūvēt tranzīta centru KTŽ vajadzībām, kurš ļautu efektīvāk pārdot Skandināvijas tirgū preces no Kazahstānas.

Igaunijas kompānija izskata vairākus variantus jaunu termināļu būvniecībai, tostarp arī būvniecības tiesību pārdošanu partneriem un kopuzņēmuma izveidi jauna centra pārvaldībai. Netiek izslēgta arī iespēja, ka uzbūvētā centra pārvaldības tiesības pēc tam tiktu nodotas Kazahstānas partneriem.

"Paldiski Sadamate" valdes loceklis Aleksandrs Kovaļevs pavēstījis, ka pašlaik vēl ir pāragri runāt par konkrētām biznesa aprisēm, jo projekts vēl tiek izstrādāts. Viņš arī atteicās nosaukt iespējamās investīcijas.

"KTZ Express" sniedz loģistikas pakalpojumus importa un eksporta, kā arī tranzīta pārvadājumu jomā, veicinot Kazahstānas preču nonākšanu ārējos tirgos.

Kopš 2013.gada KTŽ grupā ietilpstošais uzņēmums ir attīstījis termināļu tīklu Ķīnā, Krievijā, Turcijā, Centrālāzijas, Persijas līča un Eiropas valstīs.

Ziņu lente
0