Gandrīz izpārdotas biļetes uz Barišņikova jauno izrādi

© Sputnik / Фонд поддержки и развития культуры Андрейса ЖагарсаAina no Mihaila Barišņikova monoizrādes "Vēstule cilvēkam". Foto no arhīva
Aina no Mihaila Barišņikova monoizrādes Vēstule cilvēkam. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienas dienas laikā skatītāji ir izpirkuši lētākās un dārgākās biļetes uz Mihaila Barišņikova jauno monoizrādi "Vēstule cilvēkam", kas tiks demonstrēta Rīgā no 3. līdz 7. augustam.

RĪGA, 27. maijs – Sputnik, Jeļena Kirillova. Aizvakar sākās biļešu pārdošana uz Mihaila Barišņikova jauno monoizrādi "Vēstule cilvēkam".

Iestudējuma pamatā izmantotas slavenā krievu dejotāja un horeogrāfa Vaclava Ņižinska personiskās dienasgrāmatas. Izrādi iestudējis Roberts Vilsons, viens no neparastākajiem teātra režisoriem pasaulē. Izrāde notiks Nacionālajā Operas un Baleta teātrī no 3. līdz 7. augustam.

Mihails Barišņikovs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Mihails Barišņikovs: visiem reiz nāksies norēķināties

Andrejs Žagars, Kultūras atbalsta un attīstības fonda valdes priekšsēdētājs pavēstīja, ka jau pirmajā dienā izpirkta puse biļešu.

"Mihails Barišņikovs un Roberts Vilsons katrs savā jomā ir leģendāras un izcilas personības, un viņu kopīgie darbi ir tehniski sarežģīti, emocionāli daudzšķautņaini un mūsdienīgi. Viesizrādes Latvijā kļūs par ievērojamāko notikumu valsts mākslas dzīvē, un skatītāji to ir novērtējuši," – stāstīja Žagars.

Ažiotāža nepārsteidz: biļetes piecām izrādēm Jaunajā Rīgas teātrī "Brodskis/Barišņikovs", kas notika 21.-24. maijā, bija izpārdotas pusstundas laikā.

Режиссер Андрейс Жагарс - Sputnik Latvija
Andrejs Žagars jaunajā projektā strādās kopā ar Mihailu Barišņikovu

Iestudējumā pamatā liktas slavenā krievu dejotāja un horeogrāfa Vaclava Ņižinska personiskās dienasgrāmatas, kas uzrakstītas laikā, kad viņš ārstējās psihiatriskajā klīnikā. Tas ir pārdomu, provokāciju un drūmu domu pilns "mākslinieka manifests".

Izrādes pirmizrāde notika pērn Spoleto, Itālijā. Pēc tam tā devās pasaules turnejā pa lielākajām pasaules pilsētām. To vidū ir arī Barišņikova "mazā dzimtene" – Rīga. Mihails Barišņikovs plāno demonstrēt "Vēstules cilvēkam" Montekarlo, Monako, Lionā, Bruklinā, Losandželosā un Ņujorkā.

Andrejs Žagars jau centās 1999. gadā ataicināt uz Rīgu Roberta Vilsona izrādi, taču tolaik neizdevās tehniski nodrošināt iestudējumu – Vilsona izrādēs vienmēr tiek izmantots liels skaits gaismas iekārtu.

Ziņu lente
0