Kremlis skaidro histēriskās rusofobijas parādīšanos Baltijas valstīs

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasПлощадь Васильевский спуск и Красная площадь в Москве
Площадь Васильевский спуск и Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija nekad nevienu nav iebiedējusi; tā vienmēr ir bijusi uzticams un prognozējams partneris, norāda Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

RĪGA, 20. janvāris — Sputnik. Kremlis nepiekrīt ASV viceprezidenta Džo Baidena izteikumiem par to, ka Krievija tiecas ar varu uzspiest savas intereses mazām un vājām valstīm, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas prezidenta preses sekretāra Dmitrija Peskova vārdiem.

Руководитель информационного агентства Россия сегодня Дмитрий Киселев - Sputnik Latvija
Viedoklis
Dmitrijs Kiseļovs: rusofobijas lēkmes ar laiku pāriet

Iepriekš ASV viceprezidenta Džo Baidena aicinājis pretoties Krievijas ietekmei Eiropā. "Ja mēs aiziesim, Ungārija, Polija, pat Baltijas valstis – visi šie cilvēki centīsies nodrošināties," – paziņoja Baidens intervijā izdevumam New York Times. Avīze precizēja, ka runa bijusi par Krievijas "hegemoniju" Austrumeiropā.

Krievija nekad nevienu nav iebiedējusi; tā vienmēr ir bijusi uzticams un prognozējams partneris, un vienmēr "paudusi absolūtu neizpratni par histērisko, emocionālo un rusofobo fonu, kas bieži vien tiek uzspiests no malas" tās kaimiņiem, tostarp Baltijas un Austrumeiropas valstīm.

Prezidenta preses sekretārs piebilda, ka Maskava ir ieinteresēta veidot labas attiecības ar šīm valstīm. "Mēs neliekuļoti nesaprotam, kad viņi padodas šim histēriskajam rusofobajam noskaņojumam, kas bieži vien tiek ļoti prasmīgi lolots no ārpuses," – viņš atzīmēja.

"Krievija nav sagrāvusi valstis pilnībā un nedomā ar to nodarboties, gluži otrādi, valsts aktīvi piedalās cīņā pret terorismu, lai pasargātu daudzus reģionus no iespējamām neatgriezeniskām sekām," – uzsvēra Peskovs.

Ziņu lente
0