FIFA Ētikas komiteja uzsākusi izmeklēšanu Vitālija Mutko lietā

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasVitālijs Mutko. Foto no arhīva
Vitālijs Mutko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās Futbola federācijas ētikas komiteja uzsākusi izmeklēšanu attiecībā uz Krievijas futbola savienības vadītāja Vitālija Mutko saistību ar dopinga skandālu Krievijā.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Ētikas komitejas Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) izmeklēšanas palāta uzsākusi izmeklēšanu attiecībā uz KF valdības vicepremjeru un Krievijas futbola savienības vadītāju Vitāliju Mutko, vēsta aģentūra "R-Sport", atsaucoties uz Daily Mail.

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas sporta ministrs norāda, ka Maklarena ziņojums ir viltots

Laikraksts apgalvo, ka FIFA plāno izmeklēt informāciju par Mutko iespējamo saikni ar valsts sponsorēto dopinga programmu Krievijas sportā, kas pieminēta Pasaules antidopinga aģentūras (WADA)neatkarīgās komisijas paziņojumā. Ričarda Maklarena vadītās komisijas ziņojuma otrajā daļā, kas tika publicēta Londonā 9. decembrī, apgalvots, ka vairāki tūkstoši Krievijas sportistu bija iesaistīti manipulācijās ar dopingu 30 dažādos sporta veidos dažādos turnīros.

Kā atzīmē Daily Mail, gadījumā, ja tiks pierādīta Mutko saistība ar dopinga skandālu Krievijā, viņam draud atstādināšana no jebkuras ar futbolu saistītās darbības. Ētikas komiteja jau vērsusies pie Maklarena un WADA, lai iegūtu nepieciešamos pierādījumus.

Mutko paziņojis, ka neesot saņēmis no FIFA nekādu paziņojumu par uzsākto izmeklēšanu.

Ziņu lente
0