Zenītraķešu kompleksi S-400 sākuši dežūru Krievijas ziemeļrietumos

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasZenītraķešu kompleksi S-400. Foto no arhīva
Zenītraķešu kompleksi S-400. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zenītraķešu kompleksi S-400 pārbaudīs Rietumu kara apgabala pašreizējo gaisa kosmiskās aizsardzības sistēmu un organizēs vairākas mācības.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Zenītraķešu kompleksi S-400 "Triumf" uzsākuši pārbaudes dežūru Krievijas ziemeļrietumos, informē RIA Novosti.

Rietumu kara apgabala preses dienesta priekšnieks Igors Migunovs pastāstījis, ka jauno S-400 uzdevums ir nodrošināt Krievijas gaisa telpas robežu apsardzi.

Ģenerālis Ivašovs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ģenerālis Ivašovs: ASV met izaicinājumu visai cilvēcei

Informācijas aģentūra vēsta, ka ZRK S-400 pārbaudīs Rietumu kara apgabala pašreizējo gaisa kosmiskās aizsardzības sistēmu un organizēs vairākas mācības.

Vēstīts, ka S-400 "Triumf" spēj atvairīt visu mūsdienīgo un perspektīvo gaisa uzbrukuma līdzekļu, tostarp arī bumbvedēju uzbrukumus, ballistiskās un spārnotās raķetes. Kompleksa iespējas ļauj pārtvert mērķus līdz 400 km rādiusā un līdz 30 km augstumā. So mērķu pārvietošanās ātrums var sasniegt 4,8 km/sek.

Iepriekš Baltijas valstu valdības jau vairākkārt paudušas satraukumu par Krievijas zenītraķešu kompleksu dislokāciju Pleskavas un Kaļiņingradas apgabalos, taču Krievijas valdība uzsver, ka bruņojuma pārvietošanās Krievijas teritorijā norit tikai mācību mērķiem, un bruņojums, kas pastāvīgi dislocēts valsts ziemeļrietumos, paredzēts tikai aizsardzībai.

Ziņu lente
0