Peskovs: Krievija nediskutēs ar Rietumiem Krimas jautājumā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasMaskavas centra panorāma. Foto no arhīva
Maskavas centra panorāma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviens Krievijā nedomā diskutēt par Krimas piederību, taču valstī ir gatavi gaidīt, kamēr to aptvers Eiropas un Amerikas politiķi, paziņojis Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja žurnālistiem, ka Krievija nediskutēs Krimas jautājumā, bet gatava gaidīt, kamēr to sapratīs ASV un Eiropā.

"Neviens Krievijā — nekad nebūs gatavs sākt jebkādu diskusiju par Krimu," — teica Peskovs intervijā aģentūrai.

Vaicāts, kā šī problēma tiks risināta jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijā, Peskovs teica, ka Krievijā saprot, ka "mūsu partneriem Eiropā un ASV, būs vajadzīgs laiks, lai šo aptvertu".

Глобус - Sputnik Latvija
Polaris pieķerts: veikalos tirgotas kartes un globusi ar Krimu Krievijas teritorijā

"Mēs esam pietiekami pacietīgi, lai gaidītu, līdz brīdim, kamēr šī saprašana paradīsies Vašingtonā, Savienotajās Valstīs, Eiropā," — viņš teica.

Priekšvēlēšanu sacīkstes laikā Donalds Tramps paziņojis, ka ievēlēšanas gadījumā izskatīs jautājumu par iespējamo Krimas atzīšanu par Krievijas daļu un par sankciju atcelšanu, izraisot sašutumu ASV politiskajās aprindās. Vēlāk viņš paskaidroja, ka Krimas piederība jau ir noteiktā, bet mēģinājums atgūt to ar spēku varētu izprovocēt Trešo pasaules karu.

Turklāt Ukrainas prezidents Petro Porošenko intervijā, ko sniedza televīzijas kanālam CNN ASV priekšvēlēšanu kampaņas laikā, nosaucis šos paziņojumus par "priekšvēlēšanu retoriku".

Ziņu lente
0