101 gadu vecumā aizgājis viņsaulē Krievijas aktieris Vladimirs Zeļdins

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas aktieris Vladimirs Zeļdins. Foto no arhīva
Krievijas aktieris Vladimirs Zeļdins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Leģendārais aktieris ierakstīts Pasaules Ginesa rekordu grāmatā, kā pasaulē vienīgais aktieris, kurš spēlēja izrādēs tik cienīgā vecumā.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Krievijas aktieris PSRS Tautas mākslinieks Vladimirs Zeļdins miris Maskavas slimnīcā 101 gadu vecumā.

Kā informēja RIA Novosti medicīniskas palīdzības dienestā, aktieris aizgāja no dzīves pulksten 9 no rīta pēc Maskavas laika.

Vecākais Krievijas aktieris kopš 1945. gada un līdz šim laikam strādājis Krievijas armijas Centrālajā akadēmiskajā teātrī. Vladimirs Zeļdins ierakstīts Pasaules Ginesa rekordu grāmatā, kā pasaulē vienīgais aktieris, kurš spēlēja izrādēs tik cienīgā vecumā.

Krievijas armijas Centrālajā akadēmiskajā teātrī aktieris nospēlējis apmēram 50 lomas. Zeļdina debija kino notika 1939. gadā, bet slavens viņš kļuvis pēc galvenās lomas Ivana Pirjeva filmā "Cūkkope un gans"(1941).

Aktiera filmogrāfijā ir vairāk nekā 40 filmas, kuru vidū ir slavenās "Teiksma par Sibīrijas zemi" (1947), "Karnevāla nakts" (1956), "Tēvocis Vaņa" (1970), "Princese uz zirņa" (1976), "Trīsdesmit pirmais jūnijs" (1978), "Sieviete baltā" (1981), "Melno strazdu noslēpums"(1983),"Desmit mazi nēģerēni"(1987), "Klasiķis"(1998).

1975. gadā Zeļdins kļuvis par PSRS Tautas skatuves mākslinieku, viņš ir daudzo valsts prēmiju un Ordeņu laureāts, teātra un kino prēmiju un balvu ieguvējs. Mākslinieks sarakstījis memuāru grāmatu "Mana profesija — Donkihots".

2013. gada oktobrī 98 gadu vecumā Vladimirs Zeļdins piedalījās Olimpiskās lāpas stafetē Sočos, 2016. gada bet septembrī, kad viņam jau apritēja 101 gads, uzstājies Maskavā Sarkanajā laukumā Pilsētas dienai veltītā koncertā.

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Zeļdins Olimpiskās lāpas stafetē
Владимир Зельдин участвует в эстафете Олимпийского огня в Москве - Sputnik Latvija
Vladimirs Zeļdins Olimpiskās lāpas stafetē
Ziņu lente
0