Die Presse: ārvalstu ieguldītāju interese par Krievijas tirgu atgriezās

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasEkrāns ar biržas grafikiem. Foto no arhīva
Ekrāns ar biržas grafikiem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ieguldītāju noskaņa attiecībā uz Krievijas kredītu tirgu ir ievērojami uzlabojusies: pēdējā laikā eiroobligāciju papildu izvietošana bija tik populāra, ka pieprasījums sešas reizes pārsniedza piedāvājumu.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Krievijas Finanšu ministrija emitēja desmit gadu eiroobligācijas 1,25 miljardu dolāru apmērā, turklāt pieprasījuma apjoms sešas reizes pārsniedza piedāvājumu, un tas nozīmē, ka investoru interese par Krievijas aizņēmumiem atgriezās, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Austrijas izdevumu Die Presse.

2016. gada maijā Krievija no kapitāla tirgu piesaistīja 1,75 miljardus dolāru, turklāt Rietumu investori izvairījās no darījuma spiediena dēļ no ASV puses. Tomēr ieguldītāju noskaņa attiecībā uz Krievijas kredītu tirgu ir ievērojami uzlabojusies — pēdējais aizņēmums bija tik pieprasīts, ka saskaņā ar Krievijas Finanšu ministrijas datiem, pieprasījums pārsniedzis 7,5 miljardus dolāru, norāda raksta autors.

"Pieteikumus iesnieguši aptuveni 200 investori. Darījumā piedalījās tikai ārzemnieki, turklāt 53% vērtspapīru izpirkuši investori no ASV," — teikts rakstā.

Rostislavs Iščenko, Sistemātiskās analīzes un prognožu centra prezidents. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Brīvības cena: kāpēc Latvija nav kļuvusi par Baltijas Šveici
Tik liels pieprasījums pēc otras eirobondu emisijas ir skaidrojams ar to, ka Starptautiskais klīringa centrs Euroclear piekrita apkalpot izvietošanu, uzskata autors.

"Interese par Krievijas obligācijām atgriezās līmenī, kura nebija ilgu laiku," — Austrijas izdevums citē Krievijas un Kazahstānas Citigroup Londonā parāda kapitālu tirgu vadītāju Blažeju Dankovski. Turklāt, spriežot pēc Krievijas Finanšu ministrijas parādu departamenta vadītāja Konstantīna Viškovski, Krievija plāno pirmo reizi emitēt eirobondus juaņās jau šogad, vēsta Die Presse.

Pēdējā laikā arvien biežāk tiek atzīmēts, ka Krievija atrodas uz stabilizācijas ceļa pēc divu gadu recesijas. Pat Starptautiskā reitingu aģentūra S & P apstiprinājusi valsts suverēnus kredītreitingus, uzlabojot to prognozi no negatīvas līdz stabilai, rezumē autors raksta.

Ziņu lente
0