Krimas vicepremjers pateicas Kijevai par pārtikas produktu blokādi

© Sputnik / Pavel PalamarchukUkraina. Foto no arhīva
Ukraina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimas valdības pirmais vicepremjers Mihails Šeremets uzskata, ka pārtikas produktu blokādes organizatori Kijevā ir panākuši strauju lauksaimniecības uzplaukumu Krimas pussalā.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Krimas valdības pirmais vicepremjers Mihails Šeremets paziņoja, ka gadu ilgā pārtikas produktu blokāde no Ukrainas puses ir būtiski stimulējusi republikas lauksaimniecības attīstību, ziņo RIA Novosti.

Vīna kalni Koktebelas ciematā Krimā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
WSJ: sankcijas negaidīti stimulējušas Krievijas vīndarus

Sestdien organizācijas "Krimas tatāru tautas medžlises" (tā atzīta par ekstrēmistisku un aizliegta Krievijas Federācijā — red.) līderi un Ukrainas brīvprātīgo bataljonu pārstāvji sarīkoja maršu pie Krimas robežas par godu pussalas pārtikas blokādes gadskārtai.

"Esmu viņiem pateicīgs par šo blokādi, jo mums izdevās īsā laikā pārorientēt biznesu uz Krievijas kontinentālo daļu, turklāt esam sākuši attīstīt savu lauksaimniecību, savu ražošanu, kas vairākkārt pieaugusi tāpēc, ka viņi organizēja tā saucamo blokādi," — paziņoja Šeremets aģentūrai RIA Novosti.

Viņš uzsvēra, ka blokādes organizatori ir panākuši tikai lauksaimniecības panīkumu Hersonas apgabalā, kas agrāk bija lielākais augļu un dārzeņu piegādātājs Krimas tirgū.

"Šodien pie mums aug lieliski dārzi, mēs ievācam nebijušas ražas. Mums nācās atteikties no tādām lauksaimniecības nozarēm, kā rīsa un kukurūzas audzēšana, jo tām nepieciešams ļoti daudz ūdens, toties citas kultūras demonstrē ražas rekordus," — uzsvēra politiķis.

Krimas valdības pirmais vicepremjers piezīmēja, ka viņam ir sāpīgi komentēt neseno maršu pie Krimas robežas, kura dalībnieki degradē acu priekšā.

"Man vienkārši ir žēl, kā cilvēki degradē. Viņi ir nepilnīgi, mēs jūtam viņiem līdzi, izturamies ar sapratni (…) Viņi priecājas, rīko nesaprotamus svētkus. Man šķiet, viņiem var palīdzēt tikai psihiatriskā klīnika. Viņi organizē svētkus no nelietībām — tā ir degradācija, pēdējā stadija," — ar nožēlu pauda Mihails Šeremets.

Ziņu lente
0