Politika

Desantnieki un jūras kājnieki demonstrē kaujas gatavību Krimā

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasУчения батальона морской пехоты Каспийской флотилии
Учения батальона морской пехоты Каспийской флотилии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Bruņoto spēku kaujas gatavības pēkšņā pārbaude ir kļuvusi par lielākajām mācībām, kādas Krievijā notikušas pēdējo 1,5 gadu laikā. Mācības noslēgsies 31. augustā.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Bruņoto spēku kaujas gatavības pēkšņās pārbaudes ietvaros Kaspijas flotes Gaisa desanta spēku trieciena brigādes nodaļas un jūras kājnieku brigādes pārsviestas uz karavīriem nepazīstamiem poligoniem Krimā un Krasnodaras apgabalā, informē Krievijas Aizsardzības ministrija.

Informācija liecina, ka gaisa desanta vienības no Volgogradas apgabala pārvarējuši 1200 kilometru attālumu ar dažādiem pārvietošanās līdzekļiem un ieradušies Opuka poligonā Krimā, kur uzsākuši jaunā koncentrēšanās rajona inženiertehniskā aprīkojuma iekārtošanu, apsardzi un aizsardzību, gatavojoties mācību kaujas uzdevumu izpildei.

Savukārt Kaspijas flotes jūras kājnieku brigāde pēc ilga patstāvīga marša kolonnā un ar dzelzceļa transporta starpniecību pārsviesta uz Rajevska poligonu Krasnodaras apgabalā.

Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijā sākušās vērienīgas militārās mācības – starptautiskā sabiedrība pauž bažas

Iepriekš Kaspijas flotiles jūras kājnieku apakšvienības pēkšņās pārbaudes ietvaros piedalījās mācībās, kuru mērķis bija nelikumīgu bruņoto formējumu iznīcināšana Adanaka kalnu poligonā Dagestānā. Mācībās piedalījās vairāk nekā 500 karavīri un aptuveni 100 cīņas un speciālās tehnikas vienības.

Marša laikā uz nepazīstamajiem poligoniem gaisa desanta un jūras kājnieku vienības praksē uzlaboja karavīru, kara tehnikas un materiālo līdzekļu iekraušanu jūras prāmjos, kā arī ostas staciju dzelzceļa platformās Novorossijskā un Kerčā.

Mācību plāns paredz, ka gaisa desanta un jūras kājnieku vienībām nāksies izpildīt mācību uzdevumus, kuru mērķis ir pārvietošanās uz jauniem dislokācijas rajoniem – to izpildi sarežģīs uzturēšanās nepazīstamā apvidū un mazizpētītos apstākļos.

Pēkšņā pārbaude tika izsludināta ceturtdien atbilstoši vispavēlnieka lēmumam. Pilnā kaujas gatavībā atrodas Dienvidu kara apgabala karaspēki, kā arī daļa Rietumu un Centrālā apgabala, Ziemeļu flote, Gaisa kosmisko spēku komandējošais sastāvs un Gaisa desanta spēku komandējošais sastāvs. Pārbaude noslēgsies 31. augustā. Šī Krievijas bruņoto spēku pārbaude ir kļuvusi par lielākajām mācībām, kādas Krievijā notikušas pēdējo 1,5 gadu laikā.

Virsskaņas raķetes Moskit palaišana no raķešu kutera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas karakuģi piedalās mācībās Melnajā un Kaspijas jūrā

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs paziņoja, ka Krievijas Bruņoto spēku mācības rit atbilstoši visām prasībām, kas iekļautas Vīnes dokumentā par uzticības nostiprināšanas pasākumiem. "Apliecinot savu labo gribu, pa oficiālu kanālu paziņojām par pēkšņās pārbaudes sākumu EDSO valstīm, Ķīnai un Irānai," – teikts Aizsardzības ministrijas ziņojumā.

Jautājumā par pēkšņajām kaujas gatavības pārbaudēm Krievija, Ziemeļatlantijas alianse vairākkārt vēstījusi par nepieciešamību izdarīt grozījumus EDSO Vīnes dokumentā, lai gūtu iespēju novērot šīs mācības.

Ziņu lente
0