Mediji informē par cīņu ar diversantiem Krimā

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащий во время учений
Военнослужащий во время учений - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaujinieku grupa, kas plānoja teroristu uzbrukumu Simferopoles lidostai un autoostai, centās šķērsot Ukrainas robežu ar Krimu.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Starp dzīvajiem palikušie ukraiņu diversanti, kuri 7. augustā centās iebrukt Krimas teritorijā, vainu par Krievijas varas iestāžu pārstāvju bojāeju uzveļ viens otram.

10. augustā Krievijas tiesībsargājošās iestādes informēja, ka Krimā novērsti vairāki terorakti. Aizturēti atzinās, ka Ukrainas izlūkdienesta gatavotie uzbrukumi plānoti, piemēram, Simferopoles lidostai un autoostai.

Rokudzelži. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krimā aizturētais diversants atzinis, ka dienējis 37. bataljonā

Sadursmē ar ukraiņu kaujiniekiem gāja bojā Federālā drošības dienesta apakšpulkvedis Romāns Kameņevs un desantnieks Semjons Sičevs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes "Kommersant" publicēto informāciju. Izmeklēšanas grupai tuvs informācijas avots izdevumam pastāstīja, ka lietā par Krievijas iedzīvotāju bojāeju apsūdzēto nav, jo Kameņeva slepkava, iespējams, ir likvidēts, bet noziedzniekiem, kuri nāvējoši ievainoja Sičovu, izdevies bēgt Ukrainas teritorijā.

Apakšpulkvedi Kameņevu ļaundari nāvējoši ievainoja Suvorova ciema apkaimē – pēc viņa pavēles padoties noziedznieki atklāja uguni. Federālā Drošības dienesta Operatīvo pasākumu atbalsta nodaļas darbinieki iesaistījās apšaudē un likvidēja divus noziedzniekus. Pārējie trīs tika sagūstīti. Izdzīvojušie diversanti tagad cenšas vainu par apakšpulkveža bojāeju novelt viens uz otru. Tiek veikta viņu ieroču ekspertīze.

Desantnieks Semjons Sičovs tika nāvīgi ievainots kaujā ar citu grupējumu, kas centās šķērsot Krimas un Ukrainas robežu pie Sivaša līča. Desantniekam trāpīja trīs lodes, un viņš mira ātrās palīdzības mašīnā. Izdevums "Kommersant" vēsta, ka jefreitors Sičovs pēc nāves apbalvots ar Vīrišķības ordeni, bet apakšpulkvedim Kameņevam, iespējams, tiks piešķirts Krievijas Varoņa tituls.

Ne tikai uz sauszemes

Šis nebūt nav pirmais gadījums – Krimas pussalā arī agrāk centās rīkoties diversanti. Jūnija beigās Krimas valdības vicepremjers Ruslans Balbeks informēja RIA Novosti par to, ka Krimas blokādes organizators Lenurs Isļamovs gatavojis diversiju Kerčas šaurumā. Viņš norādīja, ka operācija iecerēta jūnija sākumā. Par zvejnieku traleriem maskētiem kuģiem bija jāiziet jūrā, lai bloķētu šaurumu, taču operācija izjuka burtiski pēdējā brīdī tehnisku iemeslu dēļ – sabojājies viens no kuģiem, stāstīja Balbeks.

Viņš informēja, ka videomateriālus par diversijas gatavošanu atvedis Krimas iedzīvotājs, kurš viltus ceļā iestājies Isļamova brīvprātīgo bataljonā. Viņš atgriezies Krimā un padevies varas iestādēm, kad saņēmis informāciju par operaciju.

Jautājumā par diversiju mēģinājumiem Krievijas Zinātņu akadēmijas ASV un Kanādas institūta zinātniskais līdzstrādnieks Gevorgs Mirzajans pauda cerību, ka Kremlis nepadosies Kijevas provokācijām, kuru mērķis ir lauzt Minskas vienošanās.

Ziņu lente
0