Krievijas Aizsardzības ministrija gatava konsultācijām ar Latviju

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasСторожевой корабль "Адмирал Эссен"
Сторожевой корабль Адмирал Эссен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija piedāvā divpusējas konsultācijas Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Zviedrijas un Somijas Aizsardzības ministrijām ar mērķi izvairīties no konfliktiem jūrā un gaisā pierobežas zonā.

RĪGA, 2. augusts — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija gatava sākt konsultācijas ar Baltijas valstīm, Poliju, Zviedriju un Somiju jautājumā par karadarbību pierobežas rajonos, žurnālistiem paziņoja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs.

Viņš pavēstīja, ka Aizsardzības ministrija ir gatava kopīgam darbam ar mērķi izvairīties no incidentiem jūrā un gaisā, pateicoties divpusējas vienošanās noteikumiem šajā jomā, kā arī "konsultācijām ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Zviedrijas un Somijas Aizsardzības ministrijām ar mērķi izvairīties no savstarpējiem uztraukumiem, kas saistīti ar karadarbību pierobežas rajonos."

На побережье Балтийского моря - Sputnik Latvija
NBS informē par Krievijas izlūkkuģi pie Latvijas robežas

Latvijas Bruņotie spēki regulāri informē par Krievijas karakuģu un GKS lidmašīnu tuvošanos Latvijas robežām. 

Krievijas valdība pastāvīgi apstiprina, ka nevēlas konfrontāciju ar Baltijas valstīm. Krievijas Aizsardzības ministrija uzsver, ka visi lidojumi notiek atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem, pie tam virs Baltijas jūras regulāri tiek konstatēta NATO izlūklidmašīnu klātbūtne.

Ziņu lente
0